Jeg vil simpelt hen bare sige, at det selvfølgelig er klart, at hvis der er et ønske om, at forslaget skal gå tilbage til udvalget, synes jeg selvfølgelig, at man skal træffe den beslutning.
Og vi stiller os selvfølgelig til rådighed for at besvare de spørgsmål, der måtte være.
Jeg vil gerne afvise to ting.
Jeg vil gerne afvise, at det lovforslag, der foreligger, er uklart, det er det ikke.
Jeg vil også gerne afvise den påstand, jeg har hørt fra Enhedslistens side om, at det ikke skulle være foreneligt med det EU-direktiv, der ligger til grund, og de EU-spørgsmål, der ligger til grund for det her lovforslag.
Altså, vi er sådan set i gang med at implementere EU-stof i den lovgivning, som vi andenbehandler her.
Jeg synes, at vi har fundet den rette balance med lovforslaget her, sådan at lønmodtagere, der bliver syge, mens de afholder ferie, i fremtiden får muligheden for at få erstatningsferie.
Det er det, EU-reglerne foreskriver at vi skal sikre i dansk lovgivning.
Det gør vi herved.
Men jeg synes samtidig også, at det er helt fornuftigt, at man selvfølgelig skal kunne dokumentere, at man rent faktisk er syg, hvis man ønsker at påkalde sig et krav om erstatningsferie.
Det er den balance, vi har ønsket at finde med lovforslaget her, og det synes jeg er lykkedes.
Så kan man diskutere, om der skal være en karensperiode eller ej.
Altså, det, vi skal implementere, er 4 ugers erstatningsferie.
Og da den danske ferielovgivning foreskriver, at man som lønmodtager i Danmark har ret til 5 uger, har vi fundet det helt fornuftigt, at de første 5 dage skal afholdes for egen regning så at sige.
Jeg synes også, at det er vigtigt at få slået fast, at med lovforslaget her sker der en betydelig forbedring for danske lønmodtagere, for det vil være sådan i fremtiden, at bliver man syg, mens man afholder ferie og ikke kan afholde ferie på grund af sygdom, får man ret til erstatningsferie.
Den ret har man ikke haft tidligere.
Samtidig synes jeg, at det er vigtigt at holde fast i, at man selvfølgelig skal kunne dokumentere, at man rent faktisk er og har været syg, sådan at arbejdsgiveren ikke har unødvendige omkostninger.
Så alt i alt mener jeg, at balancen er opretholdt i forslaget.
Jeg vil gerne slå fast, at vi mener, at det selvfølgelig er helt foreneligt med EU-reglerne.
Jeg synes, at lovforslaget er meget klart, men jeg synes selvfølgelig samtidig, at det er fornuftigt, at man tager forslaget tilbage i udvalget, så eventuelt nye spørgsmål kan besvares.