By- og Boligudvalget 2011-12
L 113 Bilag 1
Offentligt
1098719_0001.png
1098719_0002.png
1098719_0003.png
1098719_0004.png
1098719_0005.png
1098719_0006.png
1098719_0007.png
1098719_0008.png
1098719_0009.png
1098719_0010.png
1098719_0011.png
1098719_0012.png
1098719_0013.png
1098719_0014.png
1098719_0015.png
1098719_0016.png
Advokatrådet
ADVOKATflSAMFUNDET
Ministeriet For By, Bolig og LanddistrikterGammel Mønt41117 KøbenhavnK
KRONPRINSESSEGADE 281306 KØBENHAVN KTLF.FAX33 96 97 9833369750
DATO: 27-02-20 12SAGSNR.: 2012-571
[email protected]+[email protected]
+
[email protected]
ID NR.: 164023
Horing forslag til lov om ændring af lov om leje, midlertidig regulering afboligforholdene og lov om leje af almene boliger-
Ved e-mail af 10-02-2012 har Ministeriet For By, Bolig og Landdistrikter anmodetom Advokatrådets bemærkninger til ovennævnte forslag.Advokatrådet har ikke bemærkninger til det fremsendte høringsmateriale.
Med venlig hilsen
Torben ensen
[email protected]www.advokatsamfundet.dk
Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bI.dk, email [email protected]
Ministeriet for By, Bolig og Landdistriktermbbkmbbl.dk; mrk�mbbl.dk; [email protected]J.nr. 2012-186
Den 1.marts2012
Horingssvar til forslag til lov om ændring at lov om leje, midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje at almene boliger (Lobedage, husleje- og beboerklagenævnenes indberetning og opmagasinering at indbo i plejeboliger)BL Danmarks almene boliger har modtaget ovennævnte lovforslag i høring, og vi har følgendebemærkninger:-
Med forslaget fjernes lejelovenes 3 løbedage med henblik p at sikre, at huslejebetalingen skerumiddelbart efter udbetaling af indkomst. Dermed øges sandsynligheden for, at der kan disponeres midler til huslejebetalingen. Det foreslås desuden, at der skal tilvejebringes yderligerestatistiske oplysninger om husleje- og beboerklagenævn, og endelig foreslås det at præciseremuligheden for at opmagasinere indbo efter afdøde beboere i plejeboliger, mens sagen behandles i skifteretten.Den store stigning i antallet af udsættelse er en af de største udfordringer, vi star overfor. Over4.000 gange om året sættes en familie ud af en almen bolig, og hver gang medfører det storeomkostninger for familien, for børnene, for kommunen og for boligorganisationen. Meget ervundet ved at styrke forebyggelsen af udsættelser.Tendenserne viser, at udsættelserne rammer flere med lavere indtægt, flere som er anvist afkommunen og flere børnefamilier. Samtidig sker flere udsættelser efter kortere tid.Al erfaring viser, at en tidlig indsats, et tæt samarbejde mellem kommune og boligorganisationog en øget adgang til økonomisk rådgivning for beboerne kan have en effekt. Stigningen i udsættelserne blandt beboere, som er kommunalt anvist, kunne tyde p, at der også er behov foren bedre belysning af lejernes samlede økonomiske formen, før anvisning sker.Vi hilser tiltag velkomne, som kan begrænse antallet af udsættelser. Det er vores opfattelse, aten fremrykning af huslejebetalingen kan have en effekt. Der er heller ikke tvivl om, at afskaffelsen af de laveste kontanthjælpssatser m.v. vil være med til at begrænse antallet af udsættelser.Men udfordringen med antallet af udsættelser er stor, og vi opfordrer til et fortsat politisk fokusp behovet for at nedsætte antallet af udsættelser.Angående opmagasinering af indbo efter afdøde beboere er vi enige i, at der er behov for størrefokus p at løse de praktiske problemer med opbevaring af bohave og frigørelse af lejemålet iforbindelse med dødsfald. Behovet for præcisering eksisterer ikke kun i plejeboliger. Ogsåiældreboliger og andre boligtyper med sædvanligt opsigelsesvarsel p 3 måneder kan dødsbobehandlingen give forsinkelse i genudlejningen. Det fremgår, at det er hensigten udarbejde en vejledning, og vi anmoder om at blive inddraget i dette arbejde.
DANMARKS ALMENE BOLIGER
side 2
Det fremgår af forslaget, at der forventes besparelser som følge af, at kommunerne fr færreudgifter til dækning af husleje vedrørende insolvente boere, hvis flere bohaver opmagasineres.Det fremgr ikke klart, hvordan denne besparelse opstr. Vi gør opmærksom p, at kommunernes garantiforpligtelser ved fraflytning alene omfatter istandsættelse og ikke huslejerestancer.En huslejerestance kan ved fraflytning modregnes i beboerindskuddet, og hvis kommunen harydet ln til beboerindskuddet, kan der i den forbindelse opstå et tab.
Med venlig hilsen
Bent Madsen
DanskeudlejereMinisteriet forBy, Bolig og LanddistrikterGammel Mønt 41117 København K[email protected][email protected][email protected]
1.3.2012
Vedr. sagsnr. 2012-186 høring over forslag til ændring af lov om leje, midlertidig reguleringaf boligforholdene m.v. (løbedage, indberetning m.v4.
Danske Udlejere vil herved gerne have lejlighed til at kommentere det fremsatte lovforslag i relation til afskaffelse af Lej elovens løbedage og indberetningsreglerne.Vedr. lobedageDet er noteret, at baggrunden for ændring af LL§33 stk. 3, beror på, at der er ønske om at nedbringe antallet af lejere, der sættes ud af deres boliger, grundet lej erestance. Danske Udlej erekanstøtte dette formåi.Danske Udlejer har således ingen indsigelser mod lovforslaget, idet det er noteret, at det ikke erintensionen bag forslaget, at den samlede betalingsfrist, incl. påkravsfristen, skal forlænges.Til yderligere fremme af Ministeriets intentioner med forslaget nemlig at reducere antallet afudsættelser bør det indsættes i Lejeloven, at udlejer kan bestemme, at lejen skal ske via Nets /PBS.
-
Vedr. indberetning fra HuslejenævneneDanske Udlej ere kan ligeledes tilslutte sig, at der etableres et søgesystem, som kan anvendes aflejere og udlejere, samt huslejenævn og boligretter. Et sådant søgesystem forudsætter selvfølgelig,at der sker indberetninger fra Huslejenævnene, hvorfor det tiltrædes, at der gives Ministeriet muligheden for, at indhente og videregive sådanne oplysninger.Danske Udlejerekunneforeslå igen med det formål, at højne kvaliteten i Huslejenævnene atBoligretterne, ved lovændringen, blev pålagt, at fremsende kopi af indbragte / afsagte domme tilHuslejenævnene.
Danske Udlejere supplerer gerne ovennævnte.Med venlig hilsenDANSj?b1EREKeedsàInteresseorganisatfon for udlejere af fast ejendomFredensgade 30, 8000 Århus C. Tlf.: 8618 5155 Fax: 8618 5157E-mail: kontaktdanskeudlejere.dk www.danskeudlej ere.dk--
dommerfutdmægtigforeningenMinisteriet for By, Bolig og LanddistrikterGammel Mønt 41117 København K
København, den 28. februar 2012
Vedr. Deres sagsnr. 2012-186
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har ved e-mail af10. februar 2012 anmodet omDommerfuldmægtigforeningens eventuelle bemærkninger til udkast til forslag til lov om ændring af lov omleje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger 2012.Foreningen har forelagt udkast for foreningens fogedfagudvalg og skiftefagudvalg. Fogedfagudvalget, derovervejende består af funktionschefer ved landets fogedretter, har følgende bemærkninger tilændringsloven:
Ændringen vedrørende fjernelsen af løbedage i lovens § 1, nr. 1, og § 3, nr. 1, kan umiddelbart tiltrædes.Formålet med forslaget om at fjerne lejelovgivningens 3 løbedage er at sikre, at huslejebetalingen skerumiddelbart efter udbetaling af indkomst, hvorved risikoen for at lejeren når at bruge af indkomsten, så derikke er penge til betaling af husleje, mindskes.Hvis en fjernelse af løbedagene skal have denne virkning, bør der være en klar og umiddelbar konsekvensved ikke at betale til forfaldsdagen, ud over at lejeren skal betale renter af den manglende huslejebetaling.Pligten til at betale renter er næppe en stærk nok motivationsfaktor til at sikre betaling af husleje. Dertilkommer, at udlejer muligvis helt vil afstå fra at opkræve renter af omkostningsmæssige og administrativegrunde.Med det stillede forslag, hvor den eneste retsvirkning af ikke at betale til forfaldsdagen, er, at lejer skalbetale renter allerede fra dette tidspunkt, vil en lejer som hidtil kunne indrette sig med “egne” løbedage.En retsvirkning kan være, at udlejeren straks skal kunne afgive påkrav. I givet fald vil en lejer hurtigt blivegjort opmærksom på den manglende lejebetaling, inden vedkommende når at bruge indkomsten helt.Ændres de nugældende regler for afgivelse af påkrav ikke, vil den foreslåede ændring af løbedagene havenetop denne virkning.I forslaget angives der at være et behov for at sikre, at lejere, som altid har betalt husleje til tiden, ikke vilmødes med påkrav og krav om betaling af påkravsgebyr tidligere end efter de gældende regler.Henset til størrelsen af påkravsgebyret findes de nævnte eksempler dog ikke at tale med vægt over for delejere, der ikke får betalt, og derfor bliver udsat af deres lejemål.
cfnUndladelsen vil i øvrigt også sikre, at reglerne bliver mere overskuelige.
domme rfu td mæ g ti gforen ingen
Fogedfagudvalget indstiller derfor, at reglerne om påkrav ikke ændres, d.v.s. at forslagetsog § 3, nr. 3 og 4, udgår af lovforslaget.
§
1, nr. 3 og nr. 4,
Såfremt forslagets § 1, nr. 3, og § 3, nr. 3, ikke udgår af lovforslaget, finder fogedfagudvalget i Øvrigt, atformuleringen af disse ændringer kan give anledning til betydelig tvivl. Ordlyden “efter 3. hverdag eftersidste rettidige betalingsdag” kan fortolkes således, at påkrav først kan gives den 5. og ikke som hidtil den4., hvis forfaldsdagen er den 1. Forslaget bør i stedet lyde “kan tidligst afgives 3. hverdag efterforfaldsdagen”.I forslaget anføres det, at en god og effektiv måde at styre huslejeindbetalingerne på kan være at anvendeen eller anden form for automatisk overførsel af huslejen. Fogedfagudvalget er enigt heri. Tilvejebringelseaf et retsgrundlag, der sikrer dette, vil derfor efter vores opfattelse have en større effekt end denforeslåede ændring.De Øvrige ændringer i lovforslaget berører ikke fogedretten, og fogedfagudvalget afgiver derfor ikke ethøringssvar herom.Fogedfagudvalget skal endeligt henlede opmærksomheden på, at spørgsmålet om opmagasinering ogbortskaffelse af udsat indbo generelt tiltrænger en gennemgang og en lovregulering...”Foreningens skiftefagudvalg har ikke haft bemærkninger til de forslåede regler om indberetning ogopmagasinering af indbo i plejeboliger.Dette høringssvar sendes til [email protected] med kopi til [email protected] og [email protected].På foreningens og formand Leo Winther Plougmanns vegne,Stine NielsenHøringsansvarligDommerfuldmægtigforeningen
Ministeriet for by, bolig oglanddistrikter28. februar 20121. nr.: 20-01-001-12Juridisk konsulentSophia DankelevTelefon +4533120330[email protected]
J.nr. 2012-186.Løbedage, husleje- og beboerklagenævnenes indberetning og opmagasinering af indbo i plejeboliger.Ministeriet for by, bolig og landdistrikter har den 10. februar 2012 sendt lovforslag omændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om lejeaf almene boliger i høring.I lyset af antallet af lejeudsættelsessager, der i de seneste år har verseret ved fogedretterne som følge af betalingsmisligholdelse, er Ejendomsforeningen Danmark positivover for forslaget om afskaffelse af løbedage. Henset til formålet med at nedbringe antallet af betalingsmisligholdelsessager og udsættelsessager ved fogedretterne imødeserEjendomsforeningen således ikrafttrædelsen af dette administrative tiltag.Forslaget vedrørende fristen for afgivelse af påkrav efter 3. hverdag synes dog ikke atharmonere med lovændringens formål, da der er risiko for, at dette tidspunkt for mangeaf de lejere, forslaget retter sig imod, de facto vil blive sidste rettidige betalingsdag.Ejendomsforeningen finder, at påkravsreglen vil indebære en unødig kompliceret lovgivning, og at hensigten med fastsættelsen af et nyt tidspunkt for rettidig betaling derved kan forspildes. Ejendomsforeningen Danmark er således af den opfattelse, at lov-ændringen bør gennemføres fuldt ud, således at udlejer kan afsende sin påkravsskrivelse straks efter udløb af sidste rettidige betalingsdag, hvilket vil sige 1. hverdag efterdenne dag.Vedrørende huslejenævnenes indberetning er Ejendomsforeningen Danmark megettilfreds med, at der tages initiativ til at lave et statistikmodul om afgørelser i huslejenævnet. Det vil komme hele samfundet til glæde, at der skabes et overblik over sagerne,og at man ikke i den offentlige debat skal leve med myter.Ejendomsforeningen Danmark er endvidere meget tilfreds med at der åbnes for muligheden for at videregive oplysninger fra huslejenævnssager til DIADEM. DIADEM synes at kunne blive et godt værktøj for mange, herunder for administratorer af fast ej endom, der administrerer ejer- og andeisboliger, idet handel med andelsboliger sker viaandelsboligforeningernes administratorer.
Ministerens hjemmel til at indhente oplysninger synes dog mere hensigtsmæssigt udfærdiget ved bemyndigelse, der kunne præciseres og udmØntes i bekendtgørelsesform.Ejendomsforeningen Danmark har ingen bemærkninger vedrørende muligheden foropbevaring af indbo for dødsboer i plejeboliger. Dog ville det være hensigtsmæssigt, atreglen også omfattede alle private lejeboliger, så der herved kunne skabes klarhed overudlejers mulighed for at tØmme lejemålet for afdøde lejers indbo, og derved få mulighed for hurtigst mulig genudlejning af lejemålet.Med venlig hilsen
Sophia DankelevJuridisk konsulent
2
Til:Fra:
Almene boligerBy, Bolig og Landdistrikter [mbbl@mbbldk]
Emne:VS: Horing over forslag til lov om ændring at lov om leje, midlertidig regulering at boligfortoldene og lov om leje al almene boligerSendt: 29-02-2012 12:30:54Bilag: imageool .jpg;
Fra:Anders Clausen [mailto:[email protected]]Sendt: 28.februar 2012 14:21Til:MBBL HovedpostkasseEmne:Høring over forslag til lov om ændring af lov om leje, midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger
GI har ingen bemærkningertiludkast til lov om ændring af lov om leje, midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger(Løbedage, husleje- og beboerklagenævnenes indberetning og opmagasinering af indbo i plejeboliger)Venlig hilsenAnders Clausenadvokat, souschefKonto
Gi
BOUCER
Ny Kongensgade 151472 København KTlf. 82 32 23 00Direkte tlf. 82 32 23 20/Mobil 21 69 30 80
www.gi.dkwww.ejendomsviden.dkGIer enfond,som løserlovopgavermed detformål at sikre bedreboliger.Viadministrerer pengetilvedligeholdelse af private udlejningsboliger,yder billige lån ogstøtterinnovativeudviklingsprojekter.Dennemailog vedlagtefilerindeholdermateriale, der kun er beregnet foradressaten. Vi bederdigderfor kontakteos, hvis du ved en fejl har modtagetdenne mail. Påforhånd tak.
Til:Cc:Fra:
By Bolig og LanddistnkterMartin Preisler Knudsen (Sagsbehsnctler, Boliglovgivning), Nynne Horn (Sagsbehandler, Boliglovgivning)
Hans Henrik Edlund, professor [[email protected]Emne: Høringssvar vedr, forslag lii lov om ændring at lejeloven mfl, loveSendt: 14-02-2012 10:57:31Bilag:Piclure (Device Independent Bilmap) 1.jpg;
-
j.
nr. 2012-186.
Husleje- og beboerklagenævnsforeningen er af den opfattelse, at forslaget om at indsætte hjemmel for ministeren til at afkræve husjebeboerklagenævn visse oplysninger vil medføre et væsentligt større administrativt ressourceforbrug, end det der fremgår af bemærkningernetillovforslaget.Foreningen opfatter hensigten således, at alle indkomne sager skal indberettes ved modtagelsen, og at der tillige skal foretages en vis registrering, nårder er truffet afgørelse i sagerne, altså således at der skal foretages indberetning to gange for hver sag. Dette er en arbejdsbyrde forsekretariatsmedarbejdere, der ligger ud over de nuværende, og som indebærer dobbeltarbejde, da der samtidig foretages lignende registreringer i derespektive kommunale journalsystemer.Det måderfor henstilles, at det ved indretning af systemet bla. sikres,at svartider undgås,at det—også af hensyntilensartetheden på forhånd defineres hvilke svarmuligheder, der kan gives,at der kun foretages registrering af de allermest nødvendige oplysninger,at man undlader at afkræve nævnene oplysninger af skønsmæssig karakter, herunder f.eks. mht. hvem der havundet” en sag, ogat systemet først tages i brug efter gennemførelse af et eller flere forsvarlige pilotprojekter.
Med venlig hilsenp.f.v.Hans Henrik Edlundformand
Hans Henrik EdlundProfessor, Iic.jur.Aarhus UniversitetBusiness and Social Sciences
Juridisk InstitutHermodsvej228230ÅbyhøjT:871 64891(Bemærk nyt telefonnummer fraM: hhe1asb.dkW:http://pure.au.dk/portal/da/[email protected]28/11 2011)
Bus/ness and Social Sciences erenbred bus/ness school og et af fire hovedomrder ved Aarhus Universitet. Hovedområdet er Danmarks storste universitære enhedinden for bus/ness og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde og en lang række stærke forskningsmiljoer og uddannelser.
,1I’êê
KitTil ministeriet for By, Bolig og LanddistrikterGammel Mont 4
1117 Kobenhavn K[email protected]
Bemærkninger til forslag til lov om leje, midlertidig re-gulering af boligforholdene og lov om leje af almene bolig erMmisteriet for By, Bolig og Landdistrikter har sendt hormg af forslag tilændring af ovennævnte love. Forslaget indeholder tre dele, KL’s bemærk-ninger til lovforslaget er nævnt ift. detredelelementer.Afs/cajfi!se af/je/ovens lobedageKL er enig med ministeriet i, at storsteparten af udsættelser skyldes manglende huslejebetaling. KL er dog ikke enig i, at fjernelsen af lobedagene vilændre på den manglende huslejebetaling for hovedparten af den gruppe afborgere. Mange af de socialt udsatte har end ikke en konto udover nem-konto, og hovedparten af disse borgere har ikke en PBS ordning, hvilketofte skyldes at de ikke kan få en. Derudover er der erfaring for, at målgruppen hæver alle pengene med det samme for at hindre, at andre kan goreudlæg i dem.
Den 2.marta2012Jnr 10.02.00 G01Sagsict 000238941
Ref PAH
pah@kldkDir3370Weidekempagede 10Poetboke 33702300 KøbenhavnS
Tlf3370 3370Fex 3370 3371www.kl.dk1/3
Lovforslaget vil derimod gore en stor gruppe af borgere, der har glemt at gåpå posthuset og betale huslejen til restancer (optræder på den liste, der skalindberettes til kommunen).Det erKL’sopfattelse, at en obligatorisk indbetaling af boligstotten til udlejer, vil bevirke en mindre restance, som det i hojere grad vil være muligt forkommunerne, at hjælpe borgeren med at afdrage/betale. Og at ændring ireglerne for, hvornår borgere, der er på kontanthjælp eller socialpensionkan sættes under administration, kan afhjælpe problemet ved at det blevmuligt at blive sat under administration forste gang, man ikke har betalthuslejen.
For at tomgangsperiode skal kunne reduceres, er det væsentligt, at Skifteretten tilgodeser dette hensyn. KL ser derfor et behov for, at retskredsene(skifteretten) orienteres om behovet for reducering af tomgangsleje, herunder at muligheden for opmagasinering bør udnyttes bedre. I denne orientering kan der evt, henvises til eksisterende og velfungerende aftaler mellemkommuner og den lokale skifteret.
Økonomiskeogadministrative konsekvenserKL har ikke modtaget lovforslaget i økonomisk høring og regner derformed at modtage det i økonomisk høring også. Det er umiddelbart sekretariatets opfattelse, at vurderingen af de forventede administrative konsekvenser ift. indberetningsforpligtelsen er vurderet for lavt og grundlaget for dette forventes uddybet i forbindelse med en økonomisk horing.
Med venlig hilsen
Pia Færch
3
Lej ernes LandsorganisationSekretariatetDeres ref.Vor ref.DatoLejernesIO
TilNynne HornMinisteriet for by, bolig og landdistrikterHØringssvar til[email protected]med kopi til [email protected] og [email protected]Henvisning tilj. nr. 20 12-186.
Høringsvar fra Lejernes LO over udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje,midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger(Lobedage, husleje- og beboerklagenævnenes indberetning og opmagasinering afindbo i plejeboliger)Udkastet omfatter 3 forslag: Afskaffelse af lejelovenes løbedage, husleje- ogbeboerklagenævnenes indberetning af oplysninger om sager, der behandles i nævnene, ogpræcisering af mulighederne for at opmagasinere indbo efter afdøde beboere i plejeboliger.Lejernes LO har følgende bemærkninger til forslaget.Lejernes LO forventer ikke, at forslaget om afskaffelse af løbedage vil have særlig storeffekt, når det gælder formindskelsen af antallet af udsættelser. Hovedårsagen til de stærktstigende antal udsættelser er det forhold, at det er dokumenteret, at udsatte lejere har en altfor høj husleje i forhold til deres indkomst. Regeringen burde derfor i stedet øge denindividuelle boligstøtte. Regeringen overser, at huslejeniveauet er ændret voldsomt i deseneste 10 år. Lavindkomsterne har ikke råd til at betale lejen i nybyggeriet eller imoderniserede/ renoverede boliger, uanset det er almene eller private udlejningsboliger.Der er kun to effektive muligheder for at imødegå det stigende antal udsættelser, højereboligstøtte eller lavere husleje.I den forbindelse anerkender Lejernes LO, at Regeringen med fjernelse afkontanthjælpsloftet har hjulpet lejerne på indkomstsiden, men organisationen tvivler på, atdette er nok til at imødegå trenden. Samtidig er det et faktum, at kommunerne skal straffeborgeren økonomisk, hvis borgeren ikke møder til aktivering eller lignende. Dette fører såtil, at borgeren ikke kan betale sin husleje.Ville Regeringen gøre noget administrativt effektivt for at sikre, at lejerne ikke kom bagudmed huslejen, kunne man passende starte med at forpligte udlejer til at fremsende en andenrykker anbefalet, inden udlejer kan skride til ophævelse af lejemålet.AdresseReventlowsgade 141651 KøbenhavnVTelefon338609 10Bank5301 0381423Telefax33860920Email[email protected]
www.lejerneslo.dk
LejernesLO
Afkortning af løbedagene rammer desuden de lejere, der har problemer med få løn ellerindkomstoverførsler overført til bankkontoen tids nok. Vi frygter derfor, at Regeringensforsøg på at løse problemet ved afkortning af løbedagene vil gøre problemet større og ikkemindre.Lejernes LO kan støtte forslaget om at der gives ministeren for By, bolig og landdistrikterudtrykkelig hjemmel til at pålægge huslejenævnene og beboerklagenævnene at indberettenærmere oplysninger til brug for et register og statistik. Vi anbefaler, at organisationerneinddrages i planlægningen og udarbejdelsen af registret.Lej ernes LO kan endvidere støtte forslaget om at præcisere muligheden for atopmagasinere indbo efter afdøde beboere i plejeboliger, mens sagen behandles afskifteretten.I den forbindelse vil vi gerne pege på, at der generelt mangler klare retningslinjer for, hvadudlejer, foged og politi må gøre, såfremt en lejer er udsat af sit lejemål, og ikke har fåettømt lejemålet for indbo. Vi mener ikke, at det er tilfredsstillende, at foged og politi på enart standret kan vurdere, at det efterladte indbo er værdiløst, og derefter sende indboet tildestruktion.
Med venlig hilsenHelene ToxværdFormand, Lej ernes LO
Vestre LandsretPræsidenten
Ministeriet forBy, Bolig og LanddistrikterGammel Mønt 41117 København K
J.nr. 40A-VL-6-12Den 15/02-2012
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikterharved brev af 10.februar2012 anmodet om enudtalelse om et udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje, lov om midlertidigregulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger (Løbedage, husleje- ogbeboerklagenævnenes indberetning og opmagasinering af indbo i plejeboliger).I den anledning skal jeg meddele, at udkastet ikke giver landsretten anledning til atfremkomme med bemærkninger.
Dette svar sendes efter anmodning elektronisk til [email protected] med kopi til mpk()mbbl.dkog [email protected].Der henvises tilj.nr.2012-186.
Med venlig hilsen
Bj
e Chnstensen
Gråbrødre Kirkestræde 3, 8800 Viborg
Tlf. 8662 62 00
(Telefax 86 62 63 65)
www.vestrelandsret.dk
Østre LandsretPræsidentenDenJ.nr. 40A-ØL-8-12
15FEB. 201Z
Ministeriet for By, Bolig ogLanddistrikterGammel Mønt 4111 7 København K
juli: er
2012-186)Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har ved brev af 10. februar 2012 (sagsnr.om leje,anmodet om eventuelle bemærkninger til udkast til forslag til lov om ændring af lovhusleje-midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger (Løbedage,og beboerklagenævnenes indberetning og opmagasinering af indbo i plejeboliger).meI den anledning skal jeg meddele, at udkastet ikke giver landsretten anledning til at fremkommed bemærkninger.Dette svar sendes alene elektronisk til [email protected]. [email protected] og [email protected].Med venlig hilsen
ei Carlsensbo1Elif
/
Biedgade 59. 1260 Kobenhavn K.
FIE 33 97 02 00
(Fa\ 3314 58 22)
Iljcmmeside: www.oestnkmdsret.dk