Tak, formand.
Den her forespørgsel har vi netop rejst for at få klare linjer.
Jeg synes, det er lidt formålsløst at gå ind i en længere debat.
Vi har jo debatteret lidt i forvejen:
Vi har haft det ene samråd efter det andet.
Grunden til, at vi i Dansk Folkeparti har rejst den her forespørgsel, er jo, som Enhedslistens ordfører, hr.
Finn Sørensen, var inde på, de samråd, vi har haft, men det er også på den baggrund, at vi har haft det ene samråd efter det andet, år efter år, og vi synes, det var ved at være lidt enerverende at høre på de forskellige meldinger, der kom ind fra folk, der blev ramt af, at kommunerne brugte lægekonsulenterne på forskellige måder.
Det er jo ikke ret og rimeligt, især når man tager i betragtning, at forventningen tilbage i 1990'erne var, at der skulle laves klare retningslinjer for det, men det var kun en vejledning.
Derfor er der behov for at få slået fast ved lov, hvordan kommunerne kan bruge lægekonsulenterne.
I Dansk Folkeparti accepterer vi så, at der er forhandlinger i gang, som vi skal tage højde for, og i den forbindelse må vi så se, hvad der kommer ud af det.
Men det positive er jo, at vi har fået en bred opbakning til at finde en løsning, og at vi har fået regeringen og ministeren med på, at vi skal have fundet en løsning.
Derfor kan det undre os, at Enhedslisten ikke synes, at det kan være fint at være med i et forslag til vedtagelse, hvor Folketinget pålægger regeringen at løse problemerne.
Jeg skal ikke kunne bedømme, hvad Enhedslistens tanker er i den forbindelse, men jeg vil gå over til (på vegne af V, S, DF, RV, SF, LA og KF) at læse vores forslag til vedtagelse op:
Forslag til vedtagelse
»Folketinget finder det uholdbart, at der vedvarende rejses kritik af kommunernes brug af lægekonsulenter, og partierne er derfor enige om, at problemerne skal løses.
Folketinget vurderer, at problemerne med fastlæggelsen og afgrænsningen af lægekonsulenternes funktion og beføjelser i sagsbehandlingen kræver, at der fastsættes bindende regler for lægekonsulenternes arbejde.
Folketinget konstaterer, at de verserende forhandlinger om en reform af førtidspension og fleksjob også kan berøre problemstillingen om lægekonsulenternes rolle og funktion.
Folketinget vurderer på den baggrund, at det vil være hensigtsmæssigt at afvente resultatet af disse forhandlinger, før der tages konkrete initiativer til fastsættelse af regler om anvendelse af lægekonsulenter.
Såfremt der ikke tages initiativer i forhold til lægekonsulenterne i forbindelse med forhandlingerne om en reform af førtidspension og fleksjob, pålægger Folketinget regeringen at forpligte sig til efterfølgende at fastsætte regler for lægekonsulenternes virke i indeværende år.«
(Forslag til vedtagelse nr.
V 42).