Retsudvalget 2011-12
B 19 Bilag 3
Offentligt
1124471_0001.png
1124471_0002.png
1124471_0003.png
Til beslutningsforslag nr.B 19
Folketinget 2011-12
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. maj 2012
2. udkasttil
Betænkningover
Forslag til folketingsbeslutning om skærpede beføjelser for politiet til at lukkehashklubber[af Peter Skaarup (DF) m.fl.]1. UdvalgsarbejdetBeslutningsforslaget blev fremsat den 6. december 2011og var til 1. behandling den 3. februar 2012. Beslutningsfor-slaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Rets-udvalget.MøderUdvalget har behandlet beslutningsforslaget i 2 møder.SpørgsmålUdvalget har stillet 7 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse.2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Venstres og Det Konservative Folkepartis medlemmer afudvalget imødekommer beslutningsforslaget, som det ligger.V og KF finder formålet vigtigt. Dertil kommer, at hash-klubberne ofte også er distributionssted for andre ulovligevarer bl.a. hælervarer. V og KF mener, at det er vigtigt, atpolitiet får de nødvendige midler til at lukke hashklubber.Det kan ikke være rimeligt, at samfundet skal bruge ressour-cer på, at politiet gang på gang kan lukke hashklubber, dertidligere er blevet lukket på en anden matrikel. V og KF me-ner desuden, at det tærer på retsfølelsen, at ejerne af hash-klubber på den måde kan løbe om hjørner med politiet. Påden baggrund finder V og KF, at det er fornuftigt at give po-litiet skærpede beføjelser til at lukke hashklubber.Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokku-rin var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke re-præsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ik-ke adgang til at komme med indstillinger eller politiske ud-talelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Jacob Bjerregaard (S) Julie Skovsby (S) Mogens Jensen (S) Mette Reissmann (S) Ole Hækkerup (S) Rasmus Prehn (S)Jeppe Mikkelsen (RV) Zenia Stampe (RV) Camilla Hersom (RV) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)fmd.Anne Baastrup (SF)Pernille Skipper (EL) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Frank Aaen (EL) Doris Jakobsen (SIU) Kim Andersen (V)Preben Bang Henriksen (V) Inger Støjberg (V) Karen Jespersen (V) Jan E. Jørgensen (V) Karsten Lauritzen (V)Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF) Dennis Flydtkjær (DF) Pia Adelsteen (DF)Kim Christiansen (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Tom Behnke (KF)nfmd.
DokumentIdJournalnummer
2
Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende B 19Bilagsnr. Titel1Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget21. udkast til betænkningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende B 19Spm.nr.1TitelMFU spm. om ministeren vil tage initiativ til at der foretages en jurid-isk vurdering af om de skærpelser af hashklubloven, som foreslås medB 19 bryder med grundloven og relevante konventioner, til justitsmi-nisteren, og ministerens svar herpåMFU spm. om, hvor mange hashklubber der skønnes at være i de seksstørste byer i Danmark, til justitsministeren, og ministerens svar herpåMFU spm. om, hvordan udviklingen af hashklubbernes antal har væ-ret de sidste fem år og vil ministeren i den forbindelse oplyse, hvadder er blevet gjort for at lukke dem, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpåMFU spm. om ministeren på baggrund af svar på B 19 spørgsmål 1 villade et udkast til en konkret ordning udforme, som er udformet på ensådan måde, at ordningen ikke efter Justitsministeriets opfattelse rejservæsentlig tvivl i forhold til Danmarks menneskeretlige forpligtelser,til justitsministeren, og ministerens svar herpåMFU spm. om ministeren ville være indstillet på at støtte beslutnings-forslaget og foretage en nærmere vurdering af om forslaget skulle stri-de mod grundloven eller relevante konventioner, hvis det er en fællesforudsætning, at en kommende ændring af hashklubloven, som rege-ringen måtte fremsætte, indeholder en bestemmelse om, at der fortsatkun kan nedlægges forbud mod besøgene på personers bopæl, hvis derforegår virksomhed i lokalerne, som systematisk indebærer strafbarehandlinger, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministerens kommentar på, at hashklubberne tilsyneladendeblomstrer i Brønshøj, hvor først en skudepisode og siden to brandat-tentater har gjort borgerne utrygge, til justitsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om en redegørelse for, hvad politiet og andre relevante myndig-heder agter og gøre for at forhindre, at medlemmer af hashklubbenSmokenhagen Coffee&Shop, ikke realisere deres planer om at åbne enhashklub i indre by, til justitsministeren, og ministerens svar herpå
23
4
5
6
7