Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1136100_0001.png
1136100_0002.png
Administrationsafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
14. juni 2012ØkonomikontoretCecilie Maarbjerg Qvist2011-0032-0070292785
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 97 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 2. december 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mar-tin Henriksen (DF).
Morten Bødskov/Rikke Freil Laulund
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 97 fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integra-

tionspolitik (Alm. del):

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange kroner og ører med-lemmerne af den i medierne meget omtalte Levakovic-familiehar fået eftergivet af staten pga. sagsomkostninger i forbindel-se med retssager.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet føl-gende udtalelse fra Skatteministeriet, hvortil der henvises:”Skatteministeriet kan oplyse, at oplysninger, der kan henførestil bestemte fysiske eller juridiske personer, og som vedrørerde pågældendes økonomiske, erhvervsmæssige eller privatlivettilhørende forhold, er omfattet af en særlig tavshedspligt efterskatteforvaltningslovens § 17. Anvendelsesområdet for densærlige tavshedspligt omfatter hele ministerområdets lovgiv-ning bortset fra lovgivning, der ikke er lovgivning om skatter ibred forstand. Den særlige tavshedspligt omfatter også inddri-velsesområdet.Generelt kan Skatteministeriet oplyse, at SKAT efter § 13 i lovom inddrivelse af gæld til det offentlige har mulighed for at ef-tergive gæld til det offentlige, der inddrives eller vil kunneinddrives af SKAT (inddrivelsesmyndigheden). De generelleregler sikrer, at eftergivelse i almindelighed ikke kan findested, hvis en ikke uvæsentlig gæld er pådraget ved strafbare el-ler erstatningspådragende forhold.Afsoningsomkostninger og sagsomkostninger i straffesagerkan principielt eftergives efter ovennævnte regel. Er gælden el-ler størstedelen af gælden opstået i forbindelse med et strafbartforhold, vil præventionshensyn og hensyn til retsfølelsen nor-malt føre til, at en ansøgning om eftergivelse ikke bliver imø-dekommet.”
2