Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1059350_0001.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge og IntegrationspolitikChristiansborg
Finansministeren
16. december 2011
Svar på Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitiksspørgsmål nr. 57 (Alm. del – §) af 14. november 2011 stillet efterønske fra Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål

Hvordan er regeringen nået frem til at indvandringen, herunder især den ik-ke-vestlige indvandring, er en økonomisk gevinst for Danmark?

Svar

Social- og Integrationsministeriet har oplyst følgende:”Integration handler om, at vi i fællesskab får bragt de ressourcer i spil, som bor-gere i Danmark uanset herkomst og oprindelse råder over – til gavn for både denenkelte og for samfundet. Der er god økonomi i en vellykket integration.Beskæftigelsesfrekvensen blandt indvandrere i Danmark er steget væsentligt. Mender er fortsat en lang række integrationsmæssige udfordringer, som ikke er løst.Således har fx ca. hver tredje efterkommer med ikke-vestlig oprindelse i alderen25-39 år ikke gennemført anden uddannelse end grundskolen, og det er fortsatkun halvdelen af nydanskerne i den erhvervsaktive alder, der er i arbejde.Regeringen vil derfor gennemføre en bred integrationsreform, der skaber færrefattige og får flere i arbejde. En reform, som griber fat i dem, der lever på kantenaf samfundet, og hvor dét at få ophold i Danmark motiverer til integration og ikkestøder væk.For så vidt angår de økonomiske konsekvenser af ikke-vestlig indvandring henvi-ses i øvrigt til delrapporten fra den tværministerielle arbejdsgruppe, som blev of-fentliggjort april 2011.”
Med venlig hilsenBjarne Corydon