Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1063366_0001.png
1063366_0002.png
Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Dato: 5. januar 2012Under henvisning til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitiksbrev af 14. november 2011 følger hermed Social – og integrationsmini-sterens endelige svar på spørgsmål nr. 55 (UUI Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Inger Støjberg (V)
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
KJK/ J.nr. 2011 - 8114
Spørgsmål nr. 55:”I forlængelse af samrådet den 9. november 2011 om salafistmiljøer i Dan-mark, jf. UUI alm. del - samrådsspørgsmål D, bedes ministeren oversendekommissoriet for det hurtigtarbejdende embedsmandsudvalg, som ministe-ren har nedsat til at vurdere, om der er behov for at gå andre veje i kampenmod ekstremisme.”Svar:Som omtalt på samrådet den 9. november 2011, har jeg på baggrund afresultaterne fra SFI-undersøgelsen ”Parallelle retsopfattelser i Danmark”taget initiativ til en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe om parallelle retsopfat-telser- og praksisser.Arbejdsgruppen skal udarbejde anbefalinger til, hvordan udfordringer medparallelle retsopfattelser- og praksisser bedst håndteres. Den skal belyseeksisterende regler og vurdere behovet for eventuelle ændringer på områ-det. Desuden skal arbejdsgruppen komme med forslag til øget oplysnings-indsats og andre foranstaltninger til at tackle udfordringerne forbundet medparallelle retsopfattelser- og praksisser.Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Social- og Integrationsministe-riet, Ministerier for Ligestilling og Kirke samt Justitsministeriet. Arbejdet erpåbegyndt.Kommissoriet for arbejdsgruppen vedlægges.
2
Derudover kan jeg oplyse om, at der - i forhold til spørgsmålet om behovetfor at gå nye veje i arbejdet med forebyggelse af ekstremisme – med opbak-ning fra satspuljepartierne iværksættes en national kortlægning af udfordrin-ger med ekstremisme.Det er mig magtpåliggende, at vi gør alt for at undgå, at sårbare personerpåvirkes af anti-demokratiske miljøer eller eventuelt ender med at indgå ivoldelige ekstremistiske netværk.Kortlægningen skal bruges til at målrette og justere den lokale forebyggendeindsats. Med en øget indsigt i lokale udfordringer vil forebyggelsesmedarbej-dere bliver endnu bedre rustet til at igangsætte konkrete og specifikke initia-tiver i forhold til de konkrete lokale problemer, som måtte blive afdækket iforbindelse med kortlægningen.
Karen Hækkerup/ Hanne Stig Andersen