Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1046418_0001.png
1046418_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-og IntegrationspolitikFolketingetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:
25. november 2011Familiesammenføringskontoret11/103111
Sagsbeh.: MTH
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 53 (Alm. del), som Folketingets Udvalg for Udlæn-dinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsministeren den 14. november 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra medlem af Folketinget Michael Aastrup Jensen (V).
Morten Bødskov/Niels Henrik Larsen
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ Tlf.: +45 3392 3380 ¶ Fax: +45 3311 1239 ¶ E-mail: [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk

Spørgsmål nr. 53 fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik (Alm.

del):

”Vil ministeren redegøre for, hvilke muligheder en russisk statsborger, der er i et parforholdmed en herboende dansk statsborger, har for at få opholdstilladelse/permanent ophold her iDanmark? Spørgsmålet stilles, fordi en borger har henvendt sig med et spørgsmål om mulighe-derne for, at hans kæreste, der er russisk statsborger, kan få permanent ophold her i Danmarkog under hvilken ordning, hun skal søge om dette. Kæresten er 44 år gammel og har ingenbørn. Hun er uddannet ingeniør, taler engelsk og arbejder i øjeblikket inden for chokolade-branchen i Rusland. Det er borgerens forventning, at han gennem sit netværk vil kunne skaffesin kæreste en stilling inden for samme branche her i Danmark. Borgeren oplyser, at han kanopfylde krav til økonomi, herunder til boligens beskaffenhed og krav om at stille bankgaranti.Borgeren oplyser endvidere, at ægteskab ikke umiddelbart er på tale.”

Svar:

Hjemmesidenwww.nyidanmark.dkindeholder information og vejledning om betingelserne forat opnå opholdstilladelse i Danmark, herunder eksempelvis opholdstilladelse på baggrund affamiliesammenføring efter udlændingelovens regler og i medfør af EU-retten, studier, arbejdeog greencardordningen. Hjemmesiden indeholder også information og vejledning om betingel-serne for at opnå permanent opholdstilladelse i Danmark.Derudover er der mulighed for at kontakte udlændingemyndighederne for yderligere informati-on og vejledning i forhold til en konkret situation.Det er vigtigt at understrege, at udlændingemyndighederne ikke giver bindende forhåndstilken-degivelser om, hvorvidt betingelserne for opholdstilladelse kan forventes at blive anset for op-fyldt eller ej. Først ved indgivelse af en egentlig ansøgning om opholdstilladelse foretages deren konkret og individuel vurdering af samtlige sagens faktiske omstændigheder.
Side 2
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ Tlf.: +45 3392 3380 ¶ Fax: +45 3311 1239 ¶ E-mail: [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk