Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1055039_0001.png
1055039_0002.png
Folketingets udvalgUdvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 12. december 2011
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
epi/ J.nr. 2011-0015399
Under henvisning til Folketingets udvalg, Udvalget for Udlændinge- ogIntegrationspolitiks brev af 10. november 2011 følger hermed social- ogintegrationsministerens svar på spørgsmål nr. 49, UUI alm. del.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).
Spørgsmål nr. 49:”Modtager bandelederen Fez Fez fortsat førtidspension, og såfremt hanfortsat modtager førtidspension, vil ministeren så sikre en lovændring, derfratager ham denne pension?”
Svar:Hverken Social- og Integrationsministeriet eller jeg som social- og integrati-onsminister er i besiddelse af oplysninger om, hvorvidt Fiz Fiz er tilkendtførtidspension og herunder, om pågældende fortsat modtager førtidspensi-on.Det har fremgået af medierne, at Fiz Fiz er tilkendt førtidspension, at han erfængslet og er idømt 6 års fængsel og udvisning af Danmark.Det er kommunerne, der administrerer lovgivningen om social pension tilpensionister med bopæl her i landet, og det er i disse tilfælde kommunerne,der har oplysninger om udbetaling af social pension til enkeltpersoner.Ifølge den kommunale styrelseslov har jeg mulighed for at indhente oplys-ninger fra en kommune om kommunens dispositioner i enkeltsager, herun-der også fortrolige og personfølsomme oplysninger, hvis der foreligger enformodning for, at kommunen har begået fejl, fx at den har udbetalt socialeydelser i strid med reglerne. En sådan formodning er der imidlertid ikke i denforeliggende sag.
2
Jeg kan oplyse, at det fremgår af lov om social pension, at hvis en personindsættes til strafafsoning i fængsel eller arresthus, udbetales pensionenindtil udgangen af den måned, hvor strafafsoningen påbegyndes.Om konsekvenserne for ret til førtidspension, når en pensionist er udvist ogbosætter sig i et andet land, henvises til mit svar af d.d. på spørgsmål nr. 50,UUI alm. del.Jeg finder ikke på baggrund af de foreliggende oplysninger grundlag for atændre lov om social pension.Nærværende svar sendes til orientering til Odense Kommune.
Karen Hækkerup/Bent Nielsen