Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1147307_0001.png
1147307_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge – og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 9. august 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MYK/ J.nr.
Under henvisning til Folketingets Udvalg for Udlændinge - og Integrati-onspolitiks brev af 13. juli 2012 følger hermed social- og integrations-ministerens endelige svar på spørgsmål nr. 432.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF)
Spørgsmål nr. 432:”Hvorfor vil ministeren sende somaliere til USA for at lære at blive integre-ret?”
Svar:I samarbejde med Den Amerikanske Ambassade vil en mindre gruppe afudvalgte dansk-somaliske unge få tilbud om at deltage i en studietur til USAsom opfølgning på en dansk-somalisk ungdomskonference, ligeledes afholdti samarbejde med Den Amerikanske Ambassade. Udgifter i forbindelse medturen vil blive afholdt af Den Amerikanske Ambassade.Deltagerne på den dansk-somalisk ungdomskonference efterlyste blandtandet erfaringer og metoder til at styrke en integrationsindsats gennem fore-ningsarbejde blandt dansk-somaliske unge og erfaringer med at understøttederes forældres tilhørsforhold til Danmark – opgøret med den såkaldte kuf-fertmentalitet.Det finder jeg meget positivt, og USA har mange gode erfaringer med inklu-sion af somaliere, hvorfor jeg mener, det vil gavne dansk-somaliske unge atlære af disse erfaringer, således at de i højere grad kan støtte både dansk-somaliske unge og forældre i en styrket integrationsindsats.Social- og Integrationsministeriet vil i samarbejde med ambassaden udvæl-ge deltagerne og sikre relevant opfølgning, når de kommer tilbage til Dan-mark. Der er således tale om et studieophold til gavn for de unge deltagere,
2
men også et ophold, der skal styrke integrationsindsatsen i Danmark. Udgif-terne afholdes af den Amerikanske Ambassade, og jeg synes, vi skylderamerikanerne tak for den flotte gestus.
Karen Hækkerup/Hanne Stig Andersen