Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1128274_0001.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge og IntegrationspolitikChristiansborg
Finansministeren30. maj 2012
Svar på Udvalget for Udlændinge og Integrationspolitiks spørgsmålnr. 340 (Alm. del) af 27. april 2012 stillet efter ønske fra Martin Hen-riksen (DF)

Spørgsmål

Er ministeren enig med spørgeren i, at en øget tilstrømning af uintegrerbare udlæn-dinge på sigt vil medføre stigende offentlige udgifter til f.eks. personer på offentligforsørgelse, integrationsindsatser, kriminalitetsforbyggende initiativer mm., og at dis-se ekstra udgifter betyder, at der må spares andre steder i samfundet?

Svar

Social- og Integrationsministeriet har oplyst følgende:”Regeringen anerkender ikke spørgsmålets præmis om, at nyankomne udlændinge eruintegrerbare i det danske samfund. Når der kommer nye borgere til Danmark, skalvi sammen sikre, at vi får bragt de ressourcer i spil, som borgerne råder over. Detskal ske gennem en vellykket integration, som både er til gavn for den enkelte og forsamfundet som helhed. Der er således god økonomi i en vellykket integration.Vi står dog fortsat over for en række udfordringer på integrationsområdet. Mensmange indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse klarer sig godt, erder stadig en gruppe, der endnu ikke har opnået de nødvendige kompetencer til at fået arbejde, og som kæmper med det danske sprog, de faglige udfordringer i skolen el-ler med at være ung klemt mellem to kulturer.Vi har brug for en ny og langt bedre integrationspolitik, hvis vi skal løse disse udfor-dringer. Regeringen vil derfor gennemføre en integrationsreform, som tager fat påudfordringerne og opstiller klare mål for indsatsen. Regeringen vil blandt andet se på,om der er de rette tilbud og incitamentsstrukturer i forhold til at lære dansk, tage ud-dannelse og komme i beskæftigelse til gavn for den enkeltes motivation og integrati-on.”Med venlig hilsenBjarne Corydon