Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1099883_0001.png
1099883_0002.png
1099883_0003.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-og IntegrationspolitikFolketingetChristiansborg1240 København K.
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:
30. marts 2012UdlændingekontoretLLJ376423
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 250 (alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 1. marts 2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra MartinHenriksen (DF).
Morten Bødskov
/ Dorthe Lønberg Kania
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

UUI alm. del. spørgsmål nr. 250 fra medlem af Folketinget Martin

Henriksen (DF):

”Vil ministeren venligst kommentere artiklen i Hørsholm lokalavis "Asyl-center-nabo har fundet 24 kreditkort, 4 punge og 5 mobiltelefoner i sinhæk” og redegøre for, hvilke tiltag regeringen vil iværksætte med henblikpå at hjælpe de lokale beboere, og vil ministeren undersøge, om noget til-svarende finder sted andre steder i Danmark?"

Svar:

Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udta-lelse fra Nordsjællands Politi, som har oplyst, at politikredsen allerede den9. marts 2012 på baggrund af oplysninger i pressen tog kontakt til de be-boere, som havde fundet de i spørgsmålet nævnte kreditkort, punge ogmobiltelefoner med henblik på en undersøgelse af forholdet.Nordsjællands Politi har endvidere mere generelt oplyst, at politikredsen eropmærksom på de problemstillinger af ordensmæssig og kriminalitets-mæssig art, der har sit udspring fra asylcenteret på Sjælsmark Kaserne, ogsom kan være med til at skabe utryghed. Politikredsen har i den forbindel-se i løbet af de seneste 3 måneder registreret et mindre antal sager vedrø-rende vold/trusler, tyveri/indbrud, hærværk, bortvisning af uønskede per-soner samt uro og uorden i øvrigt i området omkring Sjælsmark Kaserne.Nordsjællands Politi har tilkendegivet, at politikredsen lægger stor vægt påborgernes tryghed, hvorfor der så vidt muligt altid foretages politiudryk-ning til henvendelser vedrørende utryghedsskabende kriminalitet og or-densmæssige forstyrrelse. Dette gælder også, når uroen udgår fra et asyl-center.Nordsjællands Politi har endelig oplyst, at man samarbejder med Rigspoli-tiets Nationale Udlændingecenter, Dansk Røde Kors og Udlændingestyrel-sen om at håndtere problemstillingen vedrørende kriminalitet og uro, derudspringer fra asylcentre. Således har der senest den 12. marts 2012 væretafholdt et møde om udviklingen i Asylcenter Sjælsmark og AsylcenterGribskov. I forbindelse med det løbende samarbejde er der endvidere ind-2
gået aftale om at etablere en særlig, uniformeret patruljering i og omkringAsylcenter Sjælsmark og Asylcenter Gribskov med henblik på at modvirkeden utryghed, der kan opstå som følge af uroskabende episoder.”
3