Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1102815_0001.png
1102815_0002.png
1102815_0003.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
12. april 2012PolitikontoretRasmus Bøgh Johansen2012-0032-0123360903
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 225 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 3. februar 2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra MartinHenriksen (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 225 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Vil ministeren kommentere artiklen ”Danskere udsættes forindbrudshetz i Vollsmose” fra bt.dk den 23. januar 2012 , hvordet fremgår, at danskere udsættes for hetz og chikane i Volls-mose, herunder bedes ministeren redegøre for politiets konkre-te indsats i området?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet ind-hentet et bidrag fra Fyns Politi.Fyns Politi har i den anledning oplyst, at der i Vollsmose ersket en stigning i antallet af indbrud i 2011. Særligt i de sidstemåneder af 2011 var der usædvanligt mange indbrud i områ-det.Fyns Politi har endvidere oplyst, at en nærmere analyse af ger-ningsstederne tegner et tydeligt billede af, at en stor del af depågældende indbrud er begået i lejemål, der er beliggende istueetagen med direkte adgang til områder med stisystemer ogsmåveje.Fyns Politi har endvidere oplyst, at der ud fra en analyse afgerningsstedernes placering er belæg for at antage, at ger-ningsmændene i en betydelig udstrækning vælger indbrudsstedud fra et kriterium om, at det skal være nemt at komme dertil,ligesom det skal være muligt hurtigt og uset at komme derfra.Hertil kommer, at det er Fyns Politis vurdering, at indbruddenenavnlig går ud over personer uden et stærkt netværk i området.Fyns Politi vurderer derimod ikke, at der er belæg for at påstå,at de mange indbrud skyldes, at gerningsmændene bevidst sø-ger at begå indbrud hos etniske danskere.Endelig har Fyns Politi oplyst, at politikredsen har iværksat enrække tiltag med henblik på at vende udviklingen på området.Fyns Politi har således bl.a. etableret en særlig Task Force medmedarbejdere fra indbrudsgruppen for Fyn og medarbejdere fraVollsmose lokalpolitistation, ligesom der er iværksat en øgetmålrettet patruljering i bl.a. aften- og nattetimerne. Endelig harFyns Politi etableret et øget samarbejde med Odense Kommu-2
ne i forhold til forebyggende indsatser mod relevante personer,ligesom politikredsen er gået i dialog med boligorganisationer-ne i Vollsmose med henblik på at samarbejde om præventiveforanstaltninger på området.”
3