Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1066969_0001.png
1066969_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 16. januar 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MCS/ J.nr. 2012 - 100
Under henvisning til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitiksbrev af 16. december 2011 følger hermed social- og integrationsmini-sterens endelige svar på spørgsmål nr. 113 (UUI Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).
Spørgsmål nr. 113:”Er det ifølge ministeren acceptabelt, at offentlige ansatte, herunder f.eks.lærere, bærer et muslimsk tørklæde?”Svar:Jeg går ind for et samfund, hvor der er religionsfrihed og lige muligheder foralle medborgere.Religionsfriheden indebærer, jf. grundlovens § 70, et forbud mod diskrimina-tion på baggrund af en persons religiøse overbevisning. Grundlovens § 70 erikke til hinder for et forbud mod at bære religiøst betinget hovedbeklædning ivisse sammenhænge, men forbuddet skal i givet fald varetage et objektivt ogsagligt hensyn.Der kan i tilknytning hertil også peges på artikel 9 i Den Europæiske Menne-skerettighedskonvention, der beskytter retten til at udøve sin religion. Men-neskerettighedsdomstolen har fastslået, at dette også indebærer en ret til atbære religiøst betinget hovedbeklædning. Hvorvidt et forbud mod at bærereligiøst betinget hovedbeklædning i nærmere bestemte sammenhænge vilvære foreneligt med konventionen, vil afhænge af, om det pågældende for-bud kan anses for begrundet i et anerkendelsesværdigt formål og er propor-tionalt i forhold til det mål, der søges opnået.Lige muligheder indebærer bl.a., at medarbejderne i den offentlige sektoransættes efter deres kvalifikationer, ikke efter f.eks. deres religiøse påklæd-ning, så længe denne ikke er til hinder for varetagelsen af det konkrete job.
2
Jeg har fuld tillid til, at der i udgangspunktet kan findes lokale løsninger, hvisoffentligt ansattes påklædning eller brug af religiøse symboler i konkretetilfælde måtte give anledning til problemer med varetagelsen af jobbet..Karen Hækkerup/Henrik Thomassen