Udenrigsudvalget 2011-12
URU Alm.del
Offentligt
1163151_0001.png
UDENRIGSMINISTERIETDato 3. oktober 2012Spørgsmål fra Udenrigs-udvalget til udenrigsmi-nisteren af 14.9.2012.URU alm. del spm. 196.
Spørgsmål 196 :Vil ministeren redegøre for status for ministerens forslag om mærkning af varerfra israelske bosættelser?Svar:Fødevareministeriet har oplyst nedenstående status, til hvilken jeg henholder mig:”Fødevarestyrelsen har i juni måned præciseret på styrelsens hjemmeside, at fødeva-rer fra de israelsk besatte palæstinensiske områder ikke må mærkes med "Israel" somoprindelsesland.Hvis butikker yderligere ønsker at angive, om en fødevare med oprindelse på Vest-bredden er produceret i en israelsk bosættelse eller er produceret af en palæstinen-sisk producent, kan det ske på følgende måde:
Oprindelse: Vestbredden (israelsk bosættelsesprodukt), hhv. Vestbredden(palæstinensisk produkt)Produceret på Vestbredden (israelsk bosættelsesprodukt), hhv. Vestbredden(palæstinensisk produkt)
Fødevarestyrelsen har efterfølgende udarbejdet en vejledning om mulighederne forat fremskaffe dokumentation for, at en fødevare er produceret af en palæstinensiskproducent henholdsvis på en israelsk bosættelse.”