Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del
Offentligt
1068214_0001.png
MINISTERIET FOR
BY, BOLIGOGLANDDISTRIKTERDato:J.nr.:2012-55
Li
18JAN. 2012
Udvalget for Landdistrikter og ØerChristiansborg
Ministeren for by, bolig og Ianddistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 52, alm. del.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eva Kjer Hansen (V)
Spørgsmål nr. 52Ministeren bedes med henvisning til ministerens svar på spørgsmål 15 uddybe, hvorfor det ikke erhensigtsmæssigt at opgøre den præcise fordeling af midlerne i kroner og øer på geografiske områder ogenkelte sektorer.
Svar:Som jeg oplyste i mit svar på spørgsmål 19, som jeg formoder, spørgeren henviser til, er regeringenskickstart af økonomien et generelt initiativ, hvor investeringer fremrykkes med det formål at skabe øgetbeskæftigelse. Det drejer sig for eksempel om investeringer i 2012 og 2013 i veje, jernbaner,kystbeskyttelse, skoler, daginstitutioner og sygehuse samt boligrenovering og vedvarende energi.Kickstarten omfatter offentlige investeringer blandt andet i regionalt og kommunalt regi samt investeringer,der foretages i regi af Landsbyggefonden og i privat regi.Fordi kickstarten udmøntes over flere år af mange forskellige aktører på flere administrative niveauer, er det,som jeg også tidligere har oplyst, ikke muligt på nuværende tidspunkt præcist at opgøre fordelingen afmidlerne efter geografiske områder og heller ikke efter sektorer.Jeg vil i øvrigt henvise til min besvarelse af§20-spørgsmål 5 804 af 25. november 2011, hvori jeg redegørfor, at en betydelig del af kickstartens midler netop går til indsatser, som i høj grad må forventes at få enpositiv effekt i Ianddistrikterne.
Med venlig hilsen
—-
L14Carsten Hansen
-