Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del
Offentligt
1061036_0001.png
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og ØerChristiansborg
Finansministeren
21. december 2011
Svar på spørgsmål nr. 42 (Alm. del – § 7) af 9. december 2011 fraUdvalget for Landdistrikter og Øer stillet efter ønske fra BjarneLaustsen (S)

Spørgsmål

”Ministeren bedes oplyse, om og hvordan tinglyste rådighedsservitutter og detoprindelige gaveskøde indgår i vurderingen af ejendommenes handelsværdi, ogom ministeren kan bekræfte, at rådighedsservitutter og gaveskødet indebærer,at ejendommene skal sælges samlet, hvilket har stor indflydelse påhandelsværdien. Der henvises til gaveskødet (vedlagt) og skatteministerens brevaf 22/11-11 til spørgeren (ULØ, alm. del – bilag 39).”

Svar

I forbindelse med indskuddet af den pågældende ejendom i Freja ejendomme A/S(Statens Ejendomssalg A/S) har Peter Reinholdt, Statsaut. ejendomsmægler og va-luar MDE, den 10. november 2011 udarbejdet en vurderingsrapport.Det fremgår af den nævnte vurderingsrapport, at en fremtidig erhverver skal iagt-tage de restriktioner, som gavegiveren, professor dr. phil. Hans Johansen, harnævnt i sine donationsskrivelser. Det fremgår endvidere i henhold til DanmarksMiljøportal, at ejendommen er pålagt en række restriktioner, herunder i forhold tilfredninger, strandbeskyttelseslinjer, EF-habitats områder m.v.Disse rådighedsindskrænkende forhold indgik i vurderingen af ejendommens vær-di. Gaveskødet forhindrer imidlertid ikke, at Freja ejendomme A/S kan sælge denpågældende ejendom på ca. 359 ha i flere enheder, men det forudsætter i givetfald, at de for hele ejendommen gældende rådighedsindskrænkninger fortsætter påde udstykkede enheder.Med venlig hilsenBjarne Corydon