Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del
Offentligt
1136893_0001.png
MINISTEREN
Udvalget for Landdistrikter og ØerFolketinget
DatoJ. nr.
18. juni 20122012-1814
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Udvalget for Landdistrikter og Øer har i brev af 30. maj 2012 stillet migfølgende spørgsmål 186 (ULØ alm. del), som jeg herved skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 186:

Kan ministeren bekræfte, at det er muligt at omdele post til husstande påBirkholm ved at lave en kontrakt med en lokal beboer til at forestå omdelingen,hvorved det er en langt billigere løsning for PostDanmark, fremfor at sende etpostbud fra fastlandet med båden over for at foretage omdelingen, og hvad vilen sådan ordning koste?

Svar:

I den konkrete sag om Birkholm har Post Danmark oplyst, at det ikke erhensigten at sende et postbud fra fastlandet med båden for at foretageomdeling.Hvis der opsættes et anlæg ved færgelejet på øen, påtænker Post Danmark atindgå aftale med bådføreren om, at denne tager posten med til øen og fordelerposten i brevkasseanlægget. Post Danmark har dog tillige oplyst, at det i deigangværende forhandlinger med bådføreren indgår, at bådføreren fortsat skalforestå omdelingen på øen, idet denne ordning i det konkrete tilfælde ikkeskønnes at ville medføre merudgifter for Post Danmark.Jeg har sendt en kopi af dette svar til Folketingets Transportudvalg.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen