Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del
Offentligt
1101698_0001.png
MINISTEREN
Udvalget for Landdistrikter og ØerFolketinget
DatoJ. nr.
10. april 20122012-1047
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Udvalget for Landdistrikter og Øer har i brev af 15. marts 2012 stillet følgendespørgsmål (ULØ alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 142:

Ministrenes kommentarer udbedes til henvendelser fra Søby Værft A/S ogstyregruppen for havneprojektet for Søby Havn, jf. ULØ, alm. del – bilag 102og 129.Hvilke muligheder og begrænsninger medfører ejerforholdene omkring SøbyHavn for finansiering og tilskud?

Svar:

Jeg har aftalt med ministeren for by, bolig og landdistrikter samt mederhvervs- og vækstministeren, at jeg besvarer spørgsmålet på alles vegne.Søby Havn har et udviklingsprojekt, som skal skabe de optimale rammer forudvikling og vækst for havnen og dens interessenter. Jeg finder det positivt, atder lokalt arbejdes med mulighederne for at skabe vækst og arbejdspladser.Havneloven, som hører under Transportministeriet, sætter ingenbegrænsninger for finansiering af private havne. Da Søby Havn er organiseretsom en privat havn, har den derfor mulighed for at optage lån på lige fod medandre private virksomheder.Jeg er ikke bekendt med, at havnens ejerform skulle sætte begrænsninger for,om havnen kan modtage støtte fra ordninger under de tre ministerier. Såfremtder er tale om offentlige tilskud, vil det skulle undersøges, om støtten erforenelig med EU’s statsstøtteregler.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen