Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del
Offentligt
1101005_0001.png
1101005_0002.png
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer
København, den 4. april 2012Sagsnr.: 14833
Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer har i brev af 15. marts 2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 141 (ULØ Alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 141:

”Hvilke regler gælder for salg af mad og drikke i hytten ved skibakken på Bornholm ogandre lignende steder?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, som jeg kanhenholde mig til:”En hytte, der sælger mad og drikke, er en fødevarevirksomhed, og vil derfor væreomfattet af fødevarelovgivningen. Sådanne fødevarevirksomheder skal somudgangspunkt være registreret hos Fødevarestyrelsen.Fødevarevirksomheder med meget begrænsede aktiviteter, der ikke har en viskontinuitet eller en vis grad af organisering, kan dog undlade registrering. Det skyldes,at de vurderes at høre under den såkaldte bagatelgrænse. Disse virksomheder er hellerikke underlagt Fødevarestyrelsens kontrol. For fødevarevirksomheder underbagatelgrænsen gælder fødevarelovgivningen, og virksomheden skal sikre, at den ikkesælger fødevarer, der er farlige. En virksomhed under bagatelgrænsen er til gengældikke omfattet af bl.a. reglerne om, hvordan virksomheden skal indrettes.Fødevarestyrelsens vejledning om privatsfære og fødevarevirksomhed underbagatelgrænsen beskriver dette nærmere.Virksomhederne kan med fordel kontakte Fødevarestyrelsen med henblik på en konkretvurdering af, om de skal registreres eller ej.
Det kan oplyses, at hytten ved skibakken på Bornholm ikke er registreret hosFødevarestyrelsen, hvilket betyder, at den ikke er omfattet af Fødevarestyrelsenskontrol.”
Mette Gjerskov
/Jonas Lund Mathisen
2