Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1158555_0001.png
1158555_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. september 20122012-2632
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 29. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 980:

Ministrene bedes gøre rede for, i hvilket omfang Billund Lufthavn brugerskatteydermidler til udbetaling af markedsføringsbidrag til bestemteflyselskaber, for at få disse til at benytte Billund Lufthavn.

Svar:

Jeg har ikke kendskab til hvorvidt, og i hvilket omfang Billund Lufthavnanvender skatteydermidler til markedsføringsbidrag til flyselskaber. BillundLufthavn er ejet af kommunerne Vejle, Kolding, Billund, Horsens, Fredericia,Hedensted, Ikast-Brande samt Skanderborg, og spørgsmålet ommarkedsføringsbidrag er således et kommunalt anliggende.Statsstøtte til lufthavne kan ydes i overensstemmelse med Kommissionensmeddelelse om EF-retningslinjer for finansiering af lufthavne og statsligstatsstøtte til luftfartsselskaber, som opererer fra regionale lufthavne (2005/C312/01). Meddelelsen angiver de nærmere retningslinjer for, hvilke typer aflufthavne, der kan ydes støtte til, hvilke aktiviteter, der kan støttes og omfangetaf støtten. Meddelelsen angiver endvidere, i hvilke tilfælde statsstøtte tillufthavne skal anmeldes til og godkendes af Europa-KommissionenDet kan oplyses, at både virksomheder og privatpersoner kan indgive en klagetil EU-kommission, såfremt de vurderer, at der er et spørgsmål omoverholdelse af statsstøttereglerne. EU-kommissionen kan så vælge at belysesagen.Kommissionen er enekompetent til at foretage en bindende vurdering af,hvorvidt et givent tiltag er i overensstemmelse med statsstøttereglerne. Denationale myndigheder kan alene foretage en vejledende vurdering heraf.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen