Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1157181_0001.png
1157181_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
17. september 20122012-2580
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål971 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Torsten Schack Pedersen (V).

Spørgsmål nr. 971:

Som opfølgning på besvarelsen af spørgsmål 719 og 720 (TRU alm. del) bedesministeren svare på følgende:•Når der foreligger en tinglyst rettighed til anvendelsen af en spejderhytte, hvil-ke krav stilles der da til Banedanmark i forbindelse med nedlæggelse af enovergang?•Hvilke initiativer vil Banedanmark tage for at sikre, at de tinglyste rettighedertil den pågældende ejendom overholdes?•Mener ministeren og Banedanmark, at der er sikkerhedsmæssige udfordringerforbundet med at opretholde spejdernes adgang til den omtalte spejderhytte?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”Overgangen er ikke en del af adgangsvejen til spejderhytten. Der sker derforingen ændring i adgangen til spejderhytten ved en nedlæggelse af overgangen.Spejderne ejer ejendommen, hvorpå hytten ligger, og Banedanmark ændrerderved ikke ved spejdernes rettighed til at anvende spejderhytten.Overgangen benyttes af spejderne, når de skal fra hytten over i skoven.I forbindelse med en kommende ekspropriationsproces vil Banedanmark fore-slå overgangen til skoven nedlagt. Der foreligger en ikke tinglyst færdselsret tilat benytte overgangen. Det er herefter Ekspropriationskommissionen, der træf-fer afgørelse om, hvorvidt Banedanmarks forslag kan godkendes. Ekspropria-tionskommissionen tager stilling til, om de berørte lodsejere skal kunne tåleindgrebet jf. gældende praksis. I modsat fald skal Banedanmark udarbejde etnyt løsningsforslag, som på ny skal prøves ved kommissionen.
Hvis Ekspropriationskommissionen godkender Banedanmarks projekt bliverfærdselsretten eksproprieret og eksisterer ikke længere, hvorefter Banedan-mark kan nedlægge overgangen. Hvis Ekspropriationskommissionen ikke kangodkende forslaget er den eneste anden umiddelbare løsning, at overgangenopgraderes til et sikret anlæg.”
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen