Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1158153_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. september 20122012-2578
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Gitte Lillelund Bech (V).

Spørgsmål nr. 966:

Transportministeren udtalte i januar 2012 i BT, at "vi bør stoppe op og se, omden øgede terrorsikring i havne og lufthavne giver mening. Kan den udføresmere fornuftigt? Derfor vil jeg tage hele sagen op i EU". Har ministeren i for-længelse heraf bragt spørgsmålet om terrorsikring af havne op i EU, og hvadvar resultatet?

Svar:

I forbindelse med rådsmødet (transport, telekommunikation og energi) d. 22.marts 2012 havde vi fra dansk side tilrettelagt, at emnet for transportministre-nes frokostdrøftelse var luftfartssikkerhed. Udover at sætte emnet på dagsorde-nen gav det mig anledning til at fremhæve det danske synspunkt, at sikkerheds-procedurer i lufthavne bør ramme en balance, hvor man opnår en tilfredsstil-lende sikkerhed uden for komplicerede og omkostningsdrivende regler. Det vartydeligt under drøftelsen, at det er en kompliceret sag, hvor der blandt med-lemslandene er delte meninger.Transportkommissær Siim Kallas besøgte Danmark d. 18. juni 2012. I den for-bindelse havde jeg lejlighed til at nævne spørgsmålet om maritim sikring over-for transportkommissæren. Jeg bemærkede blandt andet, at der er et behov forfleksibilitet i forhold til, hvordan regler om maritim sikring på havne tilrette-lægges, således at også mindre havne kan udfylde deres rolle i det europæisketransportsystem. Jeg gjorde desuden kommissæren opmærksom på, at jeg ger-ne så, at sådanne overvejelser tages i betragtning i forbindelse med Kommissio-nens udarbejdelse af nye initiativer på området.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen