Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1157563_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
18. september 20122012-2548
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 21. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 956:

Ministeren bedes redegøre for, om det er korrekt, at DSB har afbrudt dialogenmed den eller de togoperatører, som er interesseret i at overtage DSB´s tilbage-værende engagementer i Sverige.

Svar:

DSB oplyser, at virksomheden fortsat er i gang med at gennemgå de nuværendeengagementer i Sverige, og når gennemgangen er tilendebragt, vil DSB tagestilling til virksomhedens fremadrettede engagement i Sverige.DSB oplyser endvidere, at sideløbende med gennemgangen har DSB en dialogmed togoperatører, der måtte være interesseret i samarbejdskonstellationer,som vil være forretningsmæssigt forsvarligt for DSB og DSB´s kontraktspartne-re. Endelig oplyser DSB, at virksomheden ikke har initieret en afbrydelse mednogen af de togoperatører, der har været ført dialog med.Nærmere kan jeg ikke komme sagen, og jeg ønsker heller ikke at komme sagennærmere på nuværende tidspunkt.Det er således min opfattelse, at DSB skal have den fornødne arbejdsro til atgennemføre sin gennemgang af sit engagement i Sverige samt til at undersøgemulighederne for eventuelt at indgå i andre samarbejdskonstellationer.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen