Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1158570_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. september 20122012-2746
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 7. september 2012 stillet mig følgende spørgs-mål (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 952:

Ministeren bedes oplyse, hvorfor det ikke er Banedanmark, der har vedligehol-delsespligten på jernbanebroen på Nordvestbanen, der fører over den kommu-nale vej, landevej 522, i Hvalsø by, men at vedligeholdelsespligten, efter det op-lyste, påhviler Lejre Kommune.

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, som oplyser, at:”I henhold til protokollen af 11. januar 1926, er det Banedanmark (tidligereDSB), der vedligeholder brokonstruktionen inkl. rækværker indenfor bro-facaderne ved underføringen for Hovedgaden i Hvalsø.Vejmyndigheden (tidligere Roskilde Amt, nu Lejre Kommune) har forpligtigel-serne vedr. vedligeholdelse, renholdelse, snerydning, grusning i glat føre, be-lysning af vejbanen samt rabatter og fortove gennem broen og på ramper. Lige-ledes er det vejmyndigheden, der er forpligtiget til at vedligeholde og renholdeskråninger, afvandingsanlæg og ledninger af enhver art vedrørende vejanlæg-get.Dette er en meget normal deling af ansvaret for vedligeholdelsen omkring Ba-nedanmarks broer, hvor vedligeholdelsen af selve broanlægget udføres af Ba-nedanmark, og vejmyndigheden har renhold og vedligeholdelsen af vejanlæg-get samt de vejtekniske anlæg omkring broen.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen