Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1157195_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
17. september 20122012-2502
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 15. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 947:

Ministeren bedes be- eller afkræfte, hvorvidt Banedanmark i forbindelse medanlæg af Nybygningsløsningen er forpligtiget til at advisere naboerne, indender foretages støjende og/eller langvarige optagninger af jordbundsprøver oglignende. I benægtende fald bedes oplyst om, hvorfor dette ikke er tilfældet.

Svar:

I bemærkningerne til anlægsloven står følgende:”For at forberede naboerne på anlægsarbejdet vil anlægsmyndigheden løben-de informere om anlægsarbejdets art, perioder og særskilt varsle om støjendearbejde. Hvor anlægsarbejderne gennemføres i nærheden af beboelse, varslesder særskilt om støjende arbejde.”Banedanmark har overfor mig oplyst, at alle naboer til banen i en afstand på200 m i august 2010 blev varslet generelt om de forberedende undersøgelsersamt om anlægsprojektet. Berørte grundejere er særskilt blevet kontaktet medvarsel jf. jernbaneloven om f.eks. opmålinger, prøveboringer og arkæologiskeforundersøgelser. Gennem pressemeddelelser til lokalpressen, opslag ved kolo-nihaver, skilte og via Banedanmarks hjemmeside informeres generelt om deudendørs undersøgelser. Således findes der på Banedanmarks hjemmeside etkort over banen, hvor bl.a. steder for prøveboringer og udlagte arealer til arkæ-ologiske forundersøgelser er angivet.Fra begyndelsen af 2013 udbygges hjemmesiden med informationer om demere end 100 byggepladser, som etableres langs strækningen, og alle naboer tilbyggepladsen vil blive varslet med brev om anlægsarbejderne.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen