Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1157189_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
17. september 20122012-2502
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 15. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 944:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt de meget restriktive servitutter, somBanedanmark har lagt på et antal husejere på Allingvej, Hvidovre i forbindelsemed anlæg af Nybygningsløsningen, hjemler mulighed for, at der kan opnås er-statning efter gældende ekspropriationsregler. Hvis ikke, bedes oplyst, hvorvidtder kan ydes anden form for erstatning til de pågældende husejere, der pga. Ba-nedanmarks meget restriktive servitutter hverken kan sælge eller belåne dereshuse, ej heller må foretage konstruktive ændringer på dem.

Svar:

Jeg vil først og fremmest henvise til mit svar på spørgsmål 943, af hvilket detfremgår, at de servitutter som der påtænkes pålagt husejerne på Allingvej ikkekan betragtes som restriktive.De pålagte servitutter forhindrer generelt ikke f.eks. ombygninger eller nyopfø-relser på de enkelte berørte ejendomme, så længe dette sker inden for rammer-ne af den gældende planlægning.Såfremt ekspropriationskommissionen skønner, at de servitutter, der pålæggesi forbindelse med det nye baneanlæg, ikke sætter begrænsninger i oprethol-delse og vedligeholdelse af den bestående tingenes tilstand eller en sandsynligfremtidig udnyttelsesmulighed for husejerne, vil der alene blive ydet en mindreerstatning for den ulempe, som selve tinglysningen af servitutten medfører. Så-fremt kommissionen skønner, at der sker et tab af rettigheder ved servitutpå-læg, skal der udbetales erstatning herfor.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen