Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1151050_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. august 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 8. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 936:

Vil ministeren kommentere vedlagte henvendelse fra en anonymiseret borgervedr. Banedanmarks behandling af gangbesværede og handicappedetogpassagererpå Vordingborg banegård?

Svar:

Jeg har forelagt Banedanmark henvendelsen, der har oplyst mig følgende:”Banedanmark har oplyst borgeren om, at denne har mulighed for at kontaktetogføreren (=ham der kontrollerer billetter) og oplyse om, at borgeren ikke øn-sker, at toget kører til spor 1 på Vordingborg station.Togføreren har så mulighed for at kontakte fjernstyringscentralen, der så vidtmuligt vil tage hensyn til dette i forbindelse med afvikling af trafikken.”Banedanmark har endvidere oplyst mig om, at dette på kort sigt er den enestemåde at løse situationen på.Den mest hensigtsmæssige løsning ville naturligvis være at etablere adgangs-forhold på stationen, som er tilgængelige for handicappede og gangbesværedeved benyttelse af spor 1.Der er dog ikke på nuværende tidspunkt afsat midler til at forbedre adgangsfor-holdene på Vordingborg station.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen