Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1151053_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. august 20122012 - 2389
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 3. august 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 928:

Vil ministeren redegøre for baggrund, status og tidsplan for det planlagte byg-geri af nyt domicil for Banedanmark ved Dybbølsbro i København?

Svar:

Transportministeriet og Bygningsstyrelsen har igangsat udviklingen af det nyebygningskompleks, som bliver placeret på det tidligere baneterræn syd forDybbølsbro og vil danne rammen om Banedanmark og Trafikstyrelsen samtVejdirektoratets aktiviteter i København.Placeringen på det tidligere baneterræn syd for Dybbølsbro er valgt, fordi derskal bygges en ny moderne fjernstyringscentral til styring af togtrafikken i detøstlige Danmark samme sted i forbindelse med udrulningen af Banedanmarkssignalprogram.Med sammenflytningen af de tre institutioner forventes det, at der kan hentesbesparelser på både institutionernes husleje og energiforbrug, ligesom at mu-ligheden for videndeling og synergi institutionerne imellem øges.Projektet er for øjeblikket i udviklingsfasen. Det er på nuværende tidspunktforventningen, at de første brugere vil kunne flytte ind i de nye bygninger i2017.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen