Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1149764_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
23. august 20122012-2326
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 19. juli 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 903:

Vil ministeren gøre rede for, hvorvidt Banedanmark har indstillet uddannelsenaf sikringsmedarbejdere, og hvis det er tilfældet gøre rede herfor?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, der oplyser, at:”Banedanmark kan oplyse, at der løbende sker en videreuddannelse af Ba-nedanmarks sikringsteknikere, således at de til stadighed er kvalificerede til atbestride de arbejdsopgaver og opfylde de sikkerhedskrav, der stilles til sikrings-teknikere i Banedanmark.Indførelsen af det nye Signalprogram, som bliver implementeret i perioden2014-2021, indebærer, at behovet for sikringsteknikere bliver mindre på sigt,på grund af indførelsen af ny teknologi og ændret mønster i opgaver og antalressourcer, hvor leverandørerne af det nye signalsystem har ansvaret for vedli-geholdelsen. Senest i 2021 vil behovet for sikringsteknikere i Banedanmarkvære væsentligt reduceret i forhold til i dag.En nyansat elektriker, der skal uddannes i Banedanmark som sikringstekniker,kan tidligst indtræde i en vagtordning 4 år efter ansættelsen og uddannelsensom sikringstekniker er påbegyndt. Derfor har Banedanmark ikke planlagt nyesikringsteknikerhold, men forsøger i stedet for at ansætte færdiguddannedesikringsteknikere løbende efter behov.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen