Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1154543_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
7. september 20122012-2273
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. juli 2012 stillet mig følgende spørgsmål 891(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 891:

”Er ministeren enig i, at der kan opnås en markant forbedring af mobiliteten ogmiljøet, hvis lysreguleringerne ved indkørsel til større byer bliver optimeretmed flere ”grønne bølger”? Hvis ja, hvad agter ministeren da at gøre for at fåvejmyndighederne til at optimere lysreguleringerne ved de større byer?”

Svar:

Som det fremgår af Vejdirektoratets rapport om bedre trafiksignaler (offentlig-gjort påwww.vejdirektoratet.dk)er der tilsyneladende et stort potentiale i mo-dernisering, trimning og forbedring af styringen i signalanlæggene til gavn fortrafikanterne og miljøet.I Danmark er det primært Vejdirektoratet og kommunerne, der administrerersignalanlæggene på henholdsvis statsveje og kommuneveje. Det påhviler hverenkelt vejbestyrelse at sikre, at signalanlæggene lever op til de kvalitetskrav,som den pågældende vejbestyrelse måtte have besluttet.Vejdirektoratet har gjort en indsats for at formidle budskabet om de samfunds-mæssige og trafikale aspekter ved forbedret styring af trafiksignalerne. Dette ersket ved årlige kommuneworkshops, ved diverse seminarer og konferencersamt ved artikler i fagtidsskrifter.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen