Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1149287_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. august 20122012-2184
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 2. juli 2012 stillet mig følgende spørgsmål (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraEllen Trane Nørby (V).

Spørgsmål nr. 883:

Hvilke tiltag vil ministeren tage for at sikre en god infrastruktur i Sønderjyl-land, set i lyset af Cimber Sterlings konkurs og de manglende bud på overfartenBøjden-Fynshav?

Svar:

Der er allerede taget en lang række initiativer til at forbedre infrastrukturen iSønderjylland.Infrastrukturen i Sønderjylland er blevet styrket markant i år med åbningen afden nye motorvej mellem Kliplev og Sønderborg, hvilket betyder, at Sønder-borg og Als nu er opkoblet til motorvejsnettet.I februar indgik regeringen en bred aftale med Venstre, Dansk Folkeparti ogDet Konservative Folkeparti om elektrificering af jernbanen mv., hvor der blevafsat 1,2 mia. kr. til at elektrificere banen mellem Esbjerg og Lunderskov. Medaftalen blev det også besluttet at anlægge dobbeltspor på banen mellem Vojensog Vamdrup, hvilket vil fjerne en central flaskehals i den jyske banekorridormellem Danmark og Tyskland. Desuden er der igangsat en række mindre kon-krete forbedringer af infrastrukturen i Sønderjylland.DAT (Danish Air Transport) påbegyndte umiddelbart efter Cimber Sterlings kon-kurs beflyvning af ruten København - Sønderborg og dagligt beflyver ruten 4 gangetur/retur. Der er således fortsat beflyvning af Sønderborg Lufthavn.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen