Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1143765_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. juli 20122012-2150
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 29. juni 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 872:

”Ministeren bedes gøre rede for, hvorfor samarbejdet mellem DSB’s IC Born-holm og Skånetrafikken er så dårligt fungerende, at de to operatører ikke kanfinde ud af - til gavn for de rejsende – at aftale et billetsamarbejde på rutentil/fra Ystad.”

Svar:

Der er generelt gode traditioner for et tæt samarbejde over Øresund vedrøren-de et fælles billetsystem. Når samarbejdet ikke er udstrakt til forbindelsen mel-lem København og Rønne beror det på, at der i denne sammenhæng er tale omen helt anden type trafik.IC Bornholm er en dansk landsdelstrafik, som geografisk kører i transit gen-nem Sverige for dansk regning. Det er en fordel for både passagerer og DSB atder i disse tog kan ydes en mere fleksibel prissætning end der vil være typisk forlokal pendlertrafik. Det er på den anden side ikke meningen, at IC Bornholmskal konkurrere med de lokale pendlertog på strækningen, der indkøbes af denregionale svenske trafikmyndighed Skånetrafiken.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen