Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1139364_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. juni 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 20. juni 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 848:

Hvis det kan bekræftes, at der gives rabat for at flyve ruter til og fra MalmøLufthavn, som nævnt i det foregående spørgsmål, bedes ministeren oplyse, omen sådan rabat er i overensstemmelse med EU’s statsstøtteregler. Vil dendanske regering tage sagen op med den svenske regering, hvis rabattenvurderes at være i strid med EU’s statsstøttregler?

Svar:

Der henvises til besvarelsen af TRU spørgsmål 847.Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser dog, at statsstøtte til lufthavne kan ydesi overensstemmelse med Kommissionens meddelelse om EF-retningslinjer forfinansiering af lufthavne og statslige startstøtte til luftfartsselskaber, somopererer fra regionale lufthavne (2005/C 312/01).Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser desuden, at meddelelsen angiver denærmere retningslinjer for ydelse af statsstøtte til lufthavne, dvs. hvilke typer aflufthavne, der kan ydes støtte til, hvilke aktiviteter, der kan støttes og omfangetaf støtten. Meddelelsen angiver endvidere i hvilke tilfælde statsstøtte tillufthavne skal anmeldes til og godkendes af Europa-Kommissionen.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen