Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1141065_0001.png
1141065_0002.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetTransportudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
29. juni 2012FærdselskontoretHanne Aagaard2012-0032-0281468575
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 845 (Alm. del), som Folketin-gets Transportudvalg har stillet til justitsministeren den 19. juni 2012.
Morten Bødskov/Hanne Aagaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 845 (Alm. del) fra Folketingets Transportudvalg:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 8. maj 2012fra Regionale Trafiksikkerhedsudvalg, jf. TRU alm. del – bilag322.”

Svar:

1.

Henvendelsen angår et forslag til en ny struktur for det regionale arbejdemed trafiksikkerhed, der er udarbejdet af tidligere sekretariatsmedarbejde-re i de regionale færdselssikkerhedsudvalg.

2.

Justitsministeriet kan oplyse, at der i forbindelse med kommunalrefor-men blev indgået en aftale mellem Justitsministeriet og Transport- ogEnergiministeriet om organisering og fordeling af midlerne til kampagne-og informationsindsatsen på færdselssikkerhedsområdet. Hidtil havde am-terne varetaget kampagne- og informationsaktiviteterne, hvorfor der medamternes nedlæggelse var behov for at omorganisere den regionale indsats.Den nye model indebar oprettelse af 6 nye vejcentre under Vejdirektoratet.Til hvert vejcenter blev knyttet et regionalt færdselssikkerhedsudvalg meddeltagelse af Rådet for Større Færdselssikkerhed (nu Rådet for Sikker Tra-fik), kommuner, politi, region og organisationer mv. Færdselssikkerheds-udvalgene fik til opgave at træffe beslutninger om regionale initiativer påfærdselssikkerhedsområdet, herunder vedrørende koordinering, udarbej-delse af handlingsplaner, analyser, iværksættelse af og deltagelse i kam-pagner samt om anvendelse af de midler, der var øremærket til det regio-nale arbejde og ansøgning om centrale midler fra Rigspolitiet.

3.

I januar 2012 meddelte Vejdirektoratet, at der pr. 1. februar 2012 villeblive gennemført en organisationsændring, der ville betyde, at Vejdirekto-ratet ikke længere kunne fortsætte arbejdet i de regionale færdselssikker-hedsudvalg. Vejdirektoratet, der hidtil havde varetaget formandskabet ogsekretariatsbetjeningen af de 6 færdselssikkerhedsudvalg, meddelte endvi-dere, at det endnu ikke var besluttet, hvordan eller hvorvidt færdselssik-kerhedsudvalgenes arbejde skulle videreføres.Der foregår i forlængelse heraf aktuelt drøftelser mellem Transportministe-riet og Justitsministeriet om den fremtidige struktur for det lokale og regi-onale arbejde med færdselssikkerhedskampagner. Det indgår i den forbin-delse som noget centralt, at der også fremover er behov for at sikre koordi-nation mellem de forskellige aktører på området samtidig med, at kampag-nerne tilpasses lokale forhold. Det er ligeledes centralt, at kampagneaktivi-teterne ikke står alene, men at de sammenkædes med lokale kontrolindsat-ser, samt at der evalueres og udarbejdes statistik på den samlede indsats.2