Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1166892_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. oktober 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 19. juni 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 844

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 8. maj 2012 fra RegionaleTrafiksikkerhedsudvalg, jf. TRU alm. del - bilag 322.”

Svar:

Henvendelsen angår et forslag til en ny struktur for det regionale trafiksik-kerhedsarbejde og indgår i overvejelserne omkring det fremtidige samarbejdepå trafiksikkerhedsområdet (trafiksikkerhedskampagner, mv.).Vejdirektoratet har trukket sig ud af arbejdet med at koordinere det regionaletrafiksikkerhedsarbejde, idet der var grundlag for at forenkle og afbureaukrati-sere indsatsen vedrørende koordinering af de kampagner, som udvikles af del-tagerne i færdselssikkerhedsudvalgene. Vurderingen er, at det koordinerendearbejde kan løses på mere enkel og lavpraktisk vis mellem parterne uden dethidtidige ressourceforbrug for staten.Beslutningen skal endvidere ses i lyset af, at trafiksikkerhedsarbejdet som ud-gangspunkt vurderes at blive varetaget bedst på lokalt eller på nationalt niveau.Ved lokale aktiviteter kan kommunerne målrette i forhold til lokale forhold ogproblemstillinger. Med nationale kampagner mv. kan man fra statslig side tageeffektivt hånd om almindeligt gældende problemstillinger i Danmark.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen