Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1139653_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. juni 20122012-2051
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 19. juni 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 829:

Vil rejsende i områder, hvor trafikselskaber ikke benytter Rejsekortet, få sam-me takstreduktioner i billetpriser uden for myldretiden som i områder, hvorRejsekortet er introduceret, jf. ”Aftale om takstnedsættelser og investeringer tilforbedring af den kollektive trafik”?

Svar:

Jeg henviser til aftalen, hvoraf det fremgår, at:”Parterne noterer sig, at målrettede takstnedsættelser uden for myldretidenkan implementeres på rejsekortet og dermed være tilgængeligt for brugerne ide områder, hvor rejsekortet er udrullet. Parterne er endvidere enige om at af-sætte en reserve til de trafikselskaber, der endnu ikke har tilsluttet sig rejsekor-tet, så midlerne kan udmøntes, når der i samarbejde med trafikselskaberne erfundet en løsning for, hvordan takstnedsættelserne kan implementeres på enhensigtsmæssig og gennemskuelig måde med de nuværende billetteringssyste-mer. Der indgås en særlig aftale med Bornholm, da Bornholms Trafikselskab(BAT) som et lille og geografisk isoleret trafikselskab ikke kan forventes at til-slutte sig rejsekortet.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen