Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1139378_0001.png
1139378_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. juni 20122012-2050
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 19. juni 2012 stillet mig følgende spørgsmål,som jeg herved skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kristian PihlLorentzen (V).

Spørgsmål nr. 825:

Mener ministeren, at det er i overensstemmelse med Post Danmarksbefordringspligt, når Restaurant Vejlegården ifølge Vejle Amts Folkeblad ikkehar modtaget post i en måned som følge af en 3F-blokade af virksomheden?

Svar:

På baggrund af en udtalelse fra Trafikstyrelsen, der har indhentet oplysningerhos Post Danmark, kan jeg oplyse følgende:Siden 2004 har Post Danmark været medlem af Dansk Industri og erderigennem omfattet af Industriens overenskomst samt Industriensfunktionæroverenskomst. Som følge heraf opererer Post Danmark undergængse overenskomst- og aftalemæssige forhold på det private arbejdsmarked,og der vil kunne varsles og iværksættes lovlige konflikter i relation til PostDanmark som for øvrige virksomheder i DI.Post Danmark har om den konkrete sag oplyst, at 3F lovligt og med gældendevarsler har varslet sympatikonflikt i relation til Restaurant Vejlegården ApS,hvilket indebærer, at DI's medlemsvirksomheder fra medio april 2012 ikke måbeskæftige medarbejdere med udførelse af arbejdsopgaver i relation til denpågældende virksomhed. Som konsekvens heraf er Post Danmark nødsaget tilat stoppe for distribution af forsendelser til den pågældende virksomhed.Trafikstyrelsen har oplyst, at konfliktramte virksomheder ikke er afskåret fraadgangen til at afsende og modtage postforsendelser, da der er mulighed for, atvirksomheden kan afhente postforsendelser på nærmeste distributionscentereller postkontor, hvor en ledelsesrepræsentant kan udlevere den ankommendepost. Det er således alene selve omdelingen af de konkrete forsendelser til denramte virksomhed, som berøres af konflikten.
Post Danmark har endelig oplyst, at den lokale distributionschef den 16. april2012 telefonisk har orienteret Restaurant Vejlegården ApS om, atpostforsendelser til virksomheden kan afhentes på Vejle Postkontor.Post Danmark har i øvrigt siden indmeldelsen i DI været omfattet af en rækkelovlige sympatikonflikter, som har haft betydning for postbesørgelsen tilkonkrete postmodtagere. Alle disse situationen er blevet håndteret på sammemåde som den aktuelle, og konflikterne har typisk været af kortere varighed.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen