Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1135847_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. juni 20122012-1842
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 31. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål 772(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 772:

Ministeren bedes gøre rede for, hvilken stillingtagen de to danske medlemmeraf EASA, begge ansatte i Trafikstyrelsen, har indtaget til spørgsmålet ompiloters arbejdstid.

Svar:

EASA har ikke nogen nationale medlemmer. EASA er det EuropæiskeLuftfartssikkerhedsagentur, som er oprettet på grundlag af en EU-forordningfra 2002, og som bl.a. har til opgave at fremlægge forslag for Kommissionenom udarbejdelse af regler i forhold til forordningens ansvarsområde, herunderflyve- og hviletidsregler for flyvende personale.Agenturet styres dog overordnet af en bestyrelse, som består af enrepræsentant for hver medlemsstat og for Kommissionen. Medlemsstaterne ogKommissionen udpeger udover bestyrelsesmedlemmet en suppleant. ForDanmark er udpeget et bestyrelsesmedlem og en suppleant, som begge er ansati Trafikstyrelsen.Bestyrelsen deltager ikke i udarbejdelsen af udkast til regler. Dette arbejdeudføres af de embedsmænd, der er ansat i EASA og evt. af særligt nedsatteregelarbejdsgrupper, hvor medlemslandenes eksperter i de nationaleluftfartsmyndigheder samt industrirepræsentanter kan inviteres til at deltage.Trafikstyrelsen og dens medarbejdere arbejder i overensstemmelse med denfastlagte danske holdning i flyve –og hviletidsspørgsmålet. Jeg kan i denforbindelse henvise til mit brev til Transportudvalget af 20. marts 2012, hvorjeg fremsendte notat om de danske myndigheders holdning til EASA’s udkasttil de nye flyve- og hviletidsregler.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen