Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1137718_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. juni 20122012-1805
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 29. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål 769(TRU alm. del), som jeg herved skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Louise Schack Elholm (V).

Spørgsmål nr. 769:

Post Danmark tilbyder Modtagerflex som en mulighed til at modtage pakker.Postmodtagerne skal placere et mærkat på døren eller ved postkassen, såpostbuddet kan se det. Ministeren bedes oplyse, hvorfor postbuddet ikke kanfå informationen om, hvorvidt postmodtageren er tilmeldt Modtagerflexelektronisk, i stedet for via et mærkat?

Svar:

På baggrund af en udtalelse fra Trafikstyrelsen, der har indhentet oplysningerfra Post Danmark, kan jeg oplyse følgende:Modtagerflex omfatter ud over pakker også store breve, som på grund af deresstørrelse ikke kan afleveres i brevkasse/brevindkast. Alle pakker er forsynetmed en stregkode og kan derfor følges i Post Danmarks produktionssystem(Track and Trace). Breve, som sendes med Post Danmark, er derimod ikkeforsynet med en sådan stregkode, og det er derfor ikke muligt at få oplystelektronisk, hvorvidt modtageradressen er tilmeldt Modtagerflex.På denne baggrund er det nødvendigt for at opretholde en høj kvalitet vedomdeling af forsendelser, at det er synligt for postbuddet, at adressen ertilmeldt Modtagerflex.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen