Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1131307_0001.png
1131307_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. juni 20122012-1795
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 29. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 768:

Vil ministeren kommentere henvendelse vedrørende rejsekortet, jf. TRU alm.del – bilag 339?

Svar:

Jeg har bedt Movia om at kommentere på bilag 339. Movia skriver følgende:”Rejsekortet implementeres i Hovedstadsområdet i løbet af 2012. Parterne bagrejsekortet har aftalt, at de takster, som gælder for rejser med rejsekort, i star-ten vil være de samme, som de nuværende klippekorttakster. Parterne har ogsåaftalt at beholde de kendte periodekort, indtil et periodekort kan være en del afrejsekort-systemet. Parterne drøfter p.t. de foreliggende muligheder, men etperiodekort i rejsekort-systemet forventes først at kunne leveres i begyndelsenaf 2014. Det nuværende pensionistkort forventes ligeledes opretholdt i denneperiode.De nuværende pensionistkort i Hovedstadsområdet er et stærkt rabatteret bil-letprodukt til pensionister. I forhold til normale periodekort ydes en rabat påop til 85 %. I forbindelse med den fremtidige udfasning af de kendte billettypervil takstmyndighederne skulle tage stilling til takststrukturer på rejsekort. Denfremtidige rabattering af pensionisters rejser på rejsekort vil indgå som en inte-greret del af disse beslutninger, men det skal understreges, at der endnu ikke ertruffet beslutninger om takster på rejsekort ud over de gældende, midlertidigeklippekorttakster.Med hensyn til det andet spørgsmål om dårligt gående passagerer, herunderdisses entre med hjælpemidler ad de midterste døre i bussen, vil situationenfor disse passagerer under rejsekortet som udgangspunkt ikke adskille sig fraden nuværende, hvor de på tilsvarende måde skal billettere hos chaufføren ellervise gyldig rejsehjemmel. Men i særlige situationer vil chaufføren kunne ændrekortlæseren ved midterdøren fra ”check ud” til ”check ind” og således lette situ-ationen for passageren”.
Jeg noterer mig, at Movia forventer at opretholde det nuværende pensionist-kort, indtil der i 2014 vil kunne tilbydes et periodekort/fastprisprodukt på rej-sekortet. Derfor mener jeg ikke, at det er relevant at sammenligne de nuværen-de klippekortbaserede takster, der gælder for rejser i hovedstadsområdet pårejsekortet, med prisen på et pensionistkort.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen