Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1131330_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. juni 20122012-1771
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 23. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 760:

Vil ministeren redegøre for omkostningerne til, at DSB udskifter logo m.m., hvorden lysegrønne farve udskiftes med rød? Alle afledte omkostninger i forbindelsemed ny/ændret markedsføring, udgifter til materialer og ændring af kendetegn påmateriel m.m., reklame, konsulenter etc. bedes medtaget og gerne opdeles på disseeller lignende kategorier.

Svar:

DSB oplyser, at DSB har valgt at ændre farven på logo mm. til rød for at signa-lere et stærkt dagligt og fremadrettet fokus på DSB’s kerneydelser.Udskiftningen af logo er under planlægning og derfor foreligger oplysninger omde endelige omkostninger ikke på nuværende tidspunkt. DSB oplyser dog, atstørstedelen af overgangen til nyt logo ikke medfører omkostninger for DSB, ogsker successivt i forbindelse med fx andet arbejde på tog.Nedenfor fremgår de tiltag, som forventes at medføre en omkostning for DSB,men hvor beløbene ikke på nuværende tidspunkt kan opgøres. Arbejdet udføresifølge DSB primært uden brug af eksterne konsulenter.•Leveringaf logo og retningsgivende tegninger med mål og farver. Herunderudvikling og implementering af skabeloner, mailsignatur og powerpoint skabe-loner•Udarbejdelseog trykning af intern brochure om logoskifte•Designudviklingaf tilbehør til uniformer•Nytlogo på køretøjer•Nytlogo på tog•Udskiftningaf logo i billetsalg/7eleven
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen