Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1138537_0001.png
Folketingets Transportudvalg
København, den 25. juni 2012Sagsnr.: 16069Dok.nr.: 399968
Folketingets Udvalg for Transport har i brev af 23. maj 2012 stillet følgende spørgsmålnr. 757 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra KristianPihl Lorentzen (V).

Spørgsmål 757:

”Finder ministeren det hensigtsmæssigt, at tyre og køer - på grund af kravet omadskillelse under transport - påføres unødig stress med deraf følgende øget risiko forskader på dem selv, chauffører og landmænd?”

Svar:

Jeg er opmærksom på, at adskillelse af kønsmodne handyr og hundyr kan indebære enrisiko for, at dyrene påfører hinanden og sig selv skade i forbindelse med forsøg på atforcere en adskillelse. Derudover er jeg opmærksom på, at kravet om adskillelse kanindebære sikkerhedsmæssige problemer for de personer, der håndterer dyrene iforbindelse med en transport.Som det følger af min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 756 er det overordnedehensyn bag kravet om adskillelse af kønsmodne handyr og hundyr under håndtering ogtransport at sikre, at dyrene ikke skal kunne forvolde skade på hinanden, ogtransportforordningen giver ikke mulighed for at dispensere fra dette krav.På baggrund af ovenstående vil jeg arbejde for, at der findes en afbalanceret løsning påproblemstillingen.
Mette Gjerskov/Mai Emilie Gori