Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1136028_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. juni 20122012-1764
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål 754(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Leif Mikkelsen (LA).

Spørgsmål nr. 754:

”Kan ministeren oplyse årsagen til, at tilkørselsrampen fra Ringsted/Lejre tilHolbækmotorvejen er blevet fjernet og i stedet erstattet af et lyskryds?”

Svar:

I forbindelse med VVM undersøgelsen for udvidelsen af Holbækmotorvejenblev muligheden for at opretholde den nu fjernede tilkørselsrampe fraRingstedvej mod København undersøgt. Løsningen blev vurderet og erbeskrevet i VVM-redegørelsen.VVM-redegørelsen viste, at en opretholdelse ville være forbundet med storeomkostninger og blandt andet kræve en flytning af en stor centralfjernvarmeledning og en brændstofledning langs motorvejen, samt anlæg af enny bro over Vestbanen.Vejdirektoratet indstillede derfor i stedet løsningen med sløjferampe vest forRingstedvej, hvilket indebærer etablering af et signalreguleret kryds.I forbindelse med den efterfølgende behandling og vedtagelse af anlægslovenfor udvidelsen af Holbækmotorvejen Fløng – Roskilde Vest blev den afVejdirektoratet indstillede løsning valgt. Den dyrere løsning med opretholdelseaf tilkørselsrampen blev dermed ikke medtaget.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen