Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1136026_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. juni 20122010 - 489
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Andersen (V).

Spørgsmål nr. 753:

Vil ministeren med henvisning til svar af 8. november 2011 på spørgsmål Snr. 522oplyse, hvilke »yderligere trafikale undersøgelser«, der er behov for at få fore-taget, hvem der foretager disse undersøgelser, og hvornår de foretages, samtoplyse, hvad ministerens indstilling er til projektet, og hvornår ministerenfor-venter at kunne tage stilling til dette vigtige projekt?

Svar:

Jeg har rettet henvendelse til Vejdirektoratet for at afklare, hvilke yderligeretrafikale undersøgelser, der vurderes at være behov for at gennemføre vedr. evt.anlæg af sydvendte ramper ved tilslutningsanlægget til E45 ved Skanderborg S,før der i givet fald vil kunne tages stilling til projektet.Jeg kan oplyse, at Vejdirektoratet vurderer, at der er behov for en nærmere af-klaring omkring plangrundlaget for projektet, herunder anlægsprojektets ud-formning og anlægsøkonomi. Jeg kan i den forbindelse oplyse, at Vejdirektora-tet påpeger, at der indledningsvist skal ske en afklaring af Skanderborg kom-munes planer om en anlæg af en omfartsvej vest om Vrold, idet omfartsvejenvil have betydning for, hvordan et rampeanlæg vil kunne udformes.Jeg kan desuden oplyse, at Vejdirektoratet vurderer, at der på denne baggrundvil skulle gennemføres enVVM-screeningaf projektet med henblik på at afklare,om der skal gennemføres en egentlig VVM-undersøgelse for projektet.Som angivet i mit svar på §20-spørgsmål S 3114 afhænger min holdning til pro-jektet af, hvad undersøgelserne viser, og om der i givet fald kan findes finansie-ring til projektet.
Med venlig hilsenHenrik Dam Kristensen