Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1133705_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. juni 20122012-1723
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 16. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 743:

Ministeren bedes oplyse, hvorfor Banedanmark ved ombygningen af stationen iHvalsø ikke ønsker at tage imod råd fra eller gå i dialog med handicaporganisa-tioner, således at stationsombygningen kan blive så handicapvenlig som muligfor f.eks. mennesker med bevægelseshandicap eller synshandicap?

Svar:

Jeg har fremsendt spørgsmålet til Banedanmark, der oplyser følgende:”Nordvestbaneprojektet omfatter ombygning af stationer ved Lejre, Hvalsø,Tølløse og Vipperød. Alle fire stationer er projekteret i overensstemmelse medprojekteringsregler udgivet af DSB "Vejledning for projekterende, udvendigeledelinje- og opmærksomhedsfliser på forpladser og perroner".Vejledningen er i sin tid udarbejdet i samarbejde med handicaporganisationer-ne og benyttes ved alle nyanlæg og ved ombygning af eksisterende stationer. Afhensyn til handicappede bliver de fire stationer endvidere forsynet med eleva-torer.Projekterne for alle fire stationer er blevet tilgængelighedsrevideret, dvs. at derer udført uafhængig kontrol af, at der i stationernes indretning bl.a. er tagethensyn til handicappede/bevægelseshæmmede brugere.Banedanmark har ikke på noget tidspunkt efter overleveringen af projektet fraTrafikstyrelsen i sommeren 2010 modtaget henvendelser fra nogle handicapor-ganisationer om projektets udformning. Banedanmark deltager gerne i en dia-log om dette og andre projekter, hvis der skulle være ønske om det fra handica-porganisationer.”Med venlig hilsenHenrik Dam Kristensen