Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1131276_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. juni 2012
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 16. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 741:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt der er blevet udarbejdet en mere over-skuelig prisstruktur og et alternativt produkt til en fast pris, jf. henvendelse fraÆldre Sagens direktør Bjarne Hastrup til transportministeren vedrørende rej-sekortet af 10. februar 2012.

Svar:

I henvendelsen til mig af 10. februar 2012 redegjorde Ældre Sagen for pris-eksempler på rejser med rejsekort pensionist, som var flere gange dyrere endmed et rejsekort personlig. Det opfattede jeg – ligesom Ældre Sagen – som væ-rende besynderligt og unødvendigt. På de pågældende rejser er det DSB, somhar takstkompetencen, dvs. retten til at fastsætte prisen på en rejse.Jeg bemærker, at DSB har ændret prisstrukturen på rejser med rejsekortet,men jeg mener fortsat, at der er en række prisforhold, som er mærkværdige.Dette har jeg påpeget overfor DSB.Jeg vil gerne understrege, at jeg opfatter det som væsentligt, at takstkompeten-cen fastholdes hos trafikselskaber og togoperatører. Det medfører at udbyderneaf kollektiv trafik kan sikre sammenhæng mellem indtægter og udgifter på an-svarlig vis.Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen