Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1131319_0001.png
1131319_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. juni 3´20122012-1688
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 15. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

Spørgsmål nr. 717:

”Ministeren bedes, jf. TRU alm. del – bilag 328, forholde sig til, om det er lov-medholdeligt, at en kommune i en afgørelse om en virksomheds bygningsmæs-sige areal og adgangsforhold sætter et vilkårligt areal som maksimum for bu-tiksareal og samtidig anfører, at eventuelle fremtidige ansøgninger ikke kanforventes imødekommet uden en konkret vurdering af trafikbelastningen fravirksomheden.”

Svar:

Jeg har bedt om en udtalelse fra Vejdirektoratet, der oplyser følgende:”Adgangsbestemmelser ifølge vejlovens § 72 er varige begrænsninger, der skalgælde med hensyn til anlæg af nye overkørsler og overgange og benyttelse afbestående overgange.Formålet med adgangsbestemmelser for offentlige veje er at varetagefærdselsmæssige hensyn. Dette skal ses i forhold til, at antallet affærdselsulykker på en vejstrækning med gennemgående trafik har direktesammenhæng med antallet af og benyttelsen af overkørsler, overgange ogvejtilslutninger på vejstrækningen.Ved pålæg af adgangsbestemmelser på en strækning registreres ejendommenesbenyttelse på registreringstidspunktet. Ejendommene må efterfølgende ikkeanvendes på anden måde.Vejbestyrelsen kan efter vejlovens § 80 meddele dispensation fraadgangsbestemmelser, når vægtige grunde taler derfor, og det skønnesforeneligt med de hensyn, der ligger til grund for adgangsbestemmelserne.Vejmyndighederne kan ved ansøgninger om dispensation fraadgangsbestemmelserne stille saglige vilkår til den måde, som ejendommenbenyttes på, med henblik på at sikre, at adgangen udnyttes på entrafiksikkerhedsmæssig forsvarlig måde.
Det må således afgøres i det konkrete tilfælde, om de vilkår, der fastsættes itilladelsen, er sagligt begrundede.”Jeg kan henholde mig til Vejdirektoratets udtalelse.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen