Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1147786_0001.png
1147786_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. august 20122012 - 1650
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Nonbo (V).

Spørgsmål nr. 713:

I forlængelse af ministerens svar på TRU alm. del - spørgsmål 5, hvor ministe-ren oplyser, at ”Med den brede transportaftale af 7. februar 2012 blev parterneenige om at sikre adgang til for modulvogntog til Næstved.” og videre at ”Pårute 54 vil der være særlig opmærksomhed på strækningen omkring Fensmark.Når strækningen mellem Rønnede og Næstved åbner for modulvogntog vil dervære adgang for modulvogntog til Holmegårdsvej”, bedes ministeren oplyse,om ministeren vil fremskynde strækningen, rute 54, mellem Rønnede og Hol-megårdsvej i Holme Olstrup, idet Danmarks eneste glasværk, ArdarghGroup iFensmark med ca. 85 daglige vogntog i allerhøjeste grad har brug for snarestmuligt at få effektiviseret kørslen til og fra fabrikken via Holmegårdsvej til Syd-motorvejen. Samtidig bedes ministeren oplyse, om der er andre hindringer formodulvogntogene på strækningen, end dem man lavede, da man oprettede lys-krydset Holmegårdsvej – Landevejen for ca. 2 år siden, og ligeledes bedes mini-steren oplyse tidsplanen for reetablering af lyskrydset til modulvogntog – såle-des at der kan køre modulvogntog på denne mest nødvendige del af stræknin-gen mellem Næstved og Sydmotorvejen.

Svar:

Idet jeg henviser til min foreløbige besvarelse af 7. juni 2012, skal jeg hermedbesvare spørgsmålet.Som det fremgår af aftalen af 7. februar 2012, blev aftaleparterne enige om atafsætte 3 mio. kr. til at sikre adgang for modulvogntog til Næstved. I dette pro-jekt indgår strækningen fra Sydmotorvejen (E47) ved Rønnede afkørsel 47 viaLandevejen (rute 54) til Næstved.Vejdirektoratet har fundet det nødvendigt at ombygge lyskrydset Holmegårds-vej – Landevejen, der ligger på ovennævnte strækning. Vejdirektoratet har op-lyst, at projektet forventes at være færdigt 1. december 2012. Dette forudsætterdog, at der kan indgås frivillige aftaler om arealerhvervelse, og at der ikke skalgennemføres en ekspropriationsforretning.
Næstved Kommune har foretaget de nødvendige ændringer på Holmegårdsvej,der forbinder rute 54 med Ardagh Group i Fensmark. Således vil Vejdirektora-tet umiddelbart efter krydsombygningen kunne give midlertidige tilladelser tiltransportører, der ønsker at anvende den beskrevne rute. Vejdirektoratet vilherefter indføre ruten i den førstkommende revision af bekendtgørelse formodulvogntog.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen