Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del
Offentligt
1132635_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
7. juni 20122012 - 1650
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 10. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål 713(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Karsten Nonbo (V).

Spørgsmål nr. 713:

”I forlængelse af ministerens svar på TRU alm. del - spørgsmål 5, hvorministeren oplyser, at ”Med den brede transportaftale af 7. februar 2012 blevparterne enige om at sikre adgang til for modulvogntog til Næstved.” og videreat ”På rute 54 vil der være særlig opmærksomhed på strækningen omkringFensmark. Når strækningen mellem Rønnede og Næstved åbner formodulvogntog vil der være adgang for modulvogntog til Holmegårdsvej”, bedesministeren oplyse, om ministeren vil fremskynde strækningen, rute 54, mellemRønnede og Holmegårdsvej i Holme Olstrup, idet Danmarks eneste glasværk,ArdarghGroup i Fensmark med ca. 85 daglige vogntog i allerhøjeste grad harbrug for snarest muligt at få effektiviseret kørslen til og fra fabrikken viaHolmegårdsvej til Sydmotorvejen. Samtidig bedes ministeren oplyse, om der erandre hindringer for modulvogntogene på strækningen, end dem man lavede,da man oprettede lyskrydset Holmegårdsvej – Landevejen for ca. 2 år siden,og ligeledes bedes ministeren oplyse tidsplanen for reetablering af lyskrydsettil modulvogntog – således at der kan køre modulvogntog på denne mestnødvendige del af strækningen mellem Næstved og Sydmotorvejen.”

Svar:

Det har ikke inden for svarfristen været muligt at indhente de fornødneoplysninger til besvarelse af spørgsmålet. Spørgsmålet vil blive besvarethurtigst muligt.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen